Филмовата компания Bleecker Street („Captain Fantastic”, „Leave No Trace”, „Colette”) е отскоро в дистрибуторския бизнес, ала вече се специализира в популяризирането на непретенциозни, но сериозни и земни семейни драми. „What They Had” е поредната продукция, впечатлила публиката в Сънданс, която те успяват да отмъкнат под носовете на по-големите „риби“. „What They Had” e дебют за Елизабет Чомко като сценарист и режисьор, а сериозният сюжет на драмата успява да събере звездите Хилари Суонк, Майкъл Шанън, Блайт Данър, Теса Фармига и Робърт Форстър.

What They Had” е вдъхновена от личния живот на Чомко и борбата на майка й с болестта на Алцхаймер. В него ставаме свидетели на семейство в миг на криза. Бриджит (Суонк) се връща в Чикаго и дома на нейните родители, след като брат й (Шанън) я е призовал да помогне на болната им майка (Данър) и инатливия баща (Фостър), който не би се примирил с настъпващата трагична промяна.

Вижте първия трейлър.

На пръв поглед „What They Had” не изглежда да е далеч от типичната фамилна драма, но чудесният каст повдига и без това изпълнените с множество нюанси персонажи. Ники (Шанън) е несигурен какво прави с живота си, поставен до наглед професионално успялата си и омъжена от 20 години сестра Бриджит (Суонк). Въпреки това той е отдаден на близостта до семейството и своя бар. Светът на бащата се разпада, след като матриархалното достолепие на любимата му чезне с всеки изминал ден. Любовта между родителите й карат героинята на Суонк да се замисли за състоянието на личния й брак. Ема (Фармига), една от дъщерите на Бриджит, добавя още един пласт към драматургията, бидейки представител на следващото, трето поколение. Всички тези елементи, в комбинация с тънък хумор и сплотеността на колектива „да заснемат филма по най-добрия начин”, правят „What They Had” свеж и интересен поглед към важните неща в живота.

Оператор е Роберто Шефър („Finding Neverland”, „The Kite Runner”), а продуценти са Албърт Бергер, Сефтън Финчам, Бил Холдърман, Тайлър Джаксън, Кийт Кярвал, Алекс Сакс и Рон Йеркса. Премиерата е 12 октомври.

плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *