Black Files

Свикнали да сме по-скоро разочаровани от съвременното българско кино, признаваме, че гледаме с първоначално недоверие към всеки продукт, който то произвежда. Това не ни спира да се оглеждаме за нещо интересно и на вниманието ни попадна „Black Files“ – филмов проект, който изследва актуални теми като нарастващата заплаха от международен тероризъм и трафика на хора. Той се разработва от екипа, създал „Вила Роза“, и ще набира средства чрез т.нар. crowdfunding. Кампанията в Indiegogo стартира в началото на следващия месец и е подкрепена от Godsmack и вокалиста им Съли Ерна, от Дейвид Чоукачи и Дейвид Хаселхоф, както и други, които ще бъдат обявени на по-късен етап.

Предлагаме ви да видите един proof-of-concept трейлър:

…както и концептуален постер:

Black Files

Семейството на американския посланик в България е екзекутирано, а вниманието на световните медии се насочва към София. Разследването е възложено на топ агента от ЦРУ Едуард Новак (Дейвид Чоукачи, „Спасители на плажа“). Той назначава за свой помощник Ева (Луиза Григорова, „Стъклен дом“) – млад, но обещаващ кадър на българското контра-разузнаване. Двамата се изправят срещу международни терористични групировки и престъпни структури, чиято власт и липса на морал ги прави почти недосегаеми. Истината зад престъплението обаче се оказва далеч по-страшна и скрита зад могъща и секретна организация, наречена „Black Files“…

Режисьор на „Black Files“ ще е Мартин Макариев, а сценарист – Борислав Захариев. В ролите ще видим Луиза Григорова, Дейвид Чоукачи, Съли Ерна и др.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Нека вълната филми за трафик на хора да започне СЕГА!!!!

    Оффф пак ли напън на Мартин Макариев да направи продаваем филм! Вила Роза беше режисьорски провал, въпреки добрата игра и приличната визия!

    В момента освен Съдилището, подобна е темата и във филма на Камен Калев – „С лице надолу“, разликата е, че Макариев иска да продава ДВД=та в цял свят, а Камен Калев да ходи по фестивали!

    Лично на мен темата „трафик на хора“ „проститутки“ и отвличания ми е изключително 90-тарска!

  2. Аз пък не виждам какво лошо има в това да се опитваме да правим комерсиално кино.Според мен може да се справяме доста прилично, а ако има и интерес от страна на зрителите нещата ще станат и още по-добре.Проблема е, че именно „фестивалното кино“ е отказало тотално народа от българските продукции.