Кастинг и подробности за новия stop motion проект на Уес Андерсън

Един от най-хубавите факти в киното е, че може да съществуват филмите, които прави Уес Андерсън – независимо от финансовата равносметка, независимо от постулатите на алчната за зрители и приходи месомелачка, независимо от Холивуд – и заедно с всичко това. Не ни разбирайте погрешно, не заклеймяваме Marvel, Warner Bros. или Disney, просто сме щастливи, че под слънцето има място и за неповторимите герои на упорития мистър Андерсън. „Гранд Хотел Будапеща” се оказа най-успешният негов филм до момента – с приходи от над 170 милиона долара по света и девет Оскарови номинации, от които четири се превърнаха в награди.

Помните колко чаровен беше неговият стоп-моушън филм „Fantastic Mr. Fox”. Следващата творба на режисьора ще бъде отново в тази специфична (и много любима) стилистика, като основният герой ще бъде куче. Злите езици на любителите на детайли споделят, че в няколко от филмите си Андерсън убива кучета – разбира се, не буквално, а в хода на действието, и освен това самият той няма куче, но сме сигурни, че тези факти няма да повлияят на безпристрастността му в разказването на бъдещата кучешка история… Подготвителната работа по нея е в ход, но това съвсем не отменя другата негова анимация, за която се говори, че ще бъде съставена от шест независими истории и е вдъхновена от „The Gold of Naples” на Виторио де Сика. Както се казва – всичко по реда си!

Като допълнение към инфото за филмът с куче – буквално преди часове невероятно любимият ни Джеф Голдблум е споделил в неформална обстановка, че ще участва в проекта на Андерсън заедно с Брайън Кранстън, Боб Балабан и Едуард Нортън. Четиримата щели да бъдат нещо като глутница, освен това филмът се очаква да бъде „вдъхновен от Япония”. Много сме доволни от тези „недомлъвки” и е съвсем логично, че за повече подробности няма как да си мечтаем на този етап.

Иска ни се само да припомним, че между другите си филми Андерсън продължава да поема ангажименти, свързани с анимацията, както можете да видите в рекламата, посветена на Sony.

http://www.youtube.com/watch?v=HMnlfPvd5AI

Сигурно има хиляди фенове на Андерсън, които си мечтаят за „тематичен парк”, посветен на неговия стил – е, в Италия има кафене, в което се чувствате така, сякаш сте влезли в някой от филмите на Андерсън. Помечтайте си на воля, а Милано не е никак далеч…

Bar Luce

Bar Luce

Bar Luce

Bar Luce

Bar Luce

А за онези от вас, които разполагат с време, предлагаме няколко майсторски класа на Андерсън: винаги е добре да се чуе какво има да сподели човек с такъв забележителен опит, както и с уникален усет за визия и киноразказ.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *