Венсан Касел

Подготовката на новото, пето Борн приключение на Пол Грийнграс и Мат Деймън върви с пълна сила и актьорският състав, който до момента (освен завръщащия се в ролята на Борн Деймън) включва още Алисия Викандер, Джулия Стайлс и Томи Лий Джоунс, продължава да се увеличава. А най-новото име, което се присъединява към екипа, е Венсан Касел.

Според Variety и THR Касел ще влезе в ролята на „The Asset” – обичайното „кодово” название на злодеите в поредицата (други значения може да видите в Wikipedia), който е по петите на Борн. Най-вероятно това е същата роля, за която преди се спрягаше Виго Мортенсен, и става все по-малко вероятно да го видим във филма. Жалко, но предполагаме ще се съгласите, че Касел е достоен заместник.

Засега нямаме информация дали този „Asset” ще се различава особено от злодейските образи от предишните филми, изиграни от Клайв Оуен, Карл Ърбан и Едгар Рамирес, но дори и да е същият, самото присъствие на Венсан Касел ще го направи различен. Това, че е отличен актьор е едно на ръка, но с тази физиономия, направо е роден за злодей – няма нужда да се напъва и без да прави нищо, пак е застрашителен. Чудно ни е само дали сблъсъкът му с Борн ще е физически или – предвид възрастта и на двамата актьори – ще видим предимно умствено надиграване. Трябва да признаем, че един качествен бой (какъвто има в предишните филми) между Касел и Деймън ще ни напълни душата.

Снимките на „Борн 5” трябва да започнат всеки момент под режисурата на Пол Грийнграс, който е и сценарист наравно с Мат Деймън и Кристофър Роуз. Продуценти са Франк Маршал, Грег Гудман, Бен Снит, както и Грийнграс и Деймън. Премиерата е предвидена за 29 юли 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *