„The Danish Girl” - Еди Редмейн

Преди един месец видяхме няколко любопитни постера на „Момичето от Дания” („The Danish Girl”) на Том Хупър, които затвърдиха усещането, че трансформираният в образа на жена Еди Редмейн ще направи доста силна и достойна за големи награди роля, но те не бяха одобрени от Focus Features и бяхме принудени да ги свалим.

Сега, месец по-късно, студиото най-накрая предлага официалните версии, но истински добрата новина е, че заедно с тях пристига и далеч по-важният и вълнуващ първи трейлър. Преди да го видите, ето с две думи за какво става въпрос:

Момичето от Дания” е създаден по едноименния роман на Дейвид Еберсхоф, който е вдъхновен от истинската история от 1930 г. на датската художничка Герда Вегенер (Алисия Викандер) и нейния съпруг Ейнар (Еди Редмейн). Техният брак и социален статус претърпяват сериозно сътресение, когато Ейнар предприема стъпки за превръщането си в Лили Елбе – това е първият случай в историята, при който полът е сменен по хирургически път.

Не вярвахме, че след монументално трагичното изпълнение на Еди Редмейн в „Пътят на Юпитер” на Уашовски, отново ще можем да го приемем сериозно, но ето, че точно това става. Личното ни мнение е, че подобни роли са лесни, ако притежаваш правилната физика (а очевидно Редмейн има такава), но в случая си личи, че момчето е добро и е поработило здраво.

Също така, не само при него намирисва на награди – почти 100% и режисьорът Том Хупър (който е носител на „Оскар” за „Речта на края”, а интерпретацията му на „Клетниците” имаше осем номинации, от които спечели три) ще отнесе най-малкото номинация. Но да не избързваме, нека първо чуем какви ще са фестивалните отзиви за филма.

Ето и официалните версии на постерите.

„The Danish Girl” - плакат

„The Danish Girl” - плакат

Режисьор на „Момичето от Дания” („The Danish Girl”) е Том Хупър, а в ролите са Еди Редмейн, Алисия Виканер, Матиас Схунартс, Бен Уишоу, Себастиан Кох, Амбър Хърд и други.

Премиерата на филма е на фестивала във Венеция. Веднага след това следва Торонто, а на редовен показ в кината, ще може да бъде видян от 27 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Не ми харесва, просто защото рядко се кефя на откровено Oscar-bait movie.
    Иначе Еди Редмейн още в Юпитер показа, че може да играе жени 😉

  2. Мислех да напиша КУР за Редмейн … ама май в случая няма да е подходящо. Както и да е … не ме кефи тоя и това си е :/

  3. Много е добро хлапето, а и ролята му пасва. Вече чакам 10 декември като Коледа. 😀