„Петата вълна” („The 5th Wave”)

Следвайки международната реклама и постера, които видяхме преди няколко дни, Sony разпространиха и първия пълен американски трейлър на най-новата фантастична „young adult” екранизация „Петата вълна” („The 5th Wave”) на Дж. Блейксън , създадена по първия от серия романи на Рик Янси.

В „Петата вълна” извънземни, наречени „Другите”, опустошават Земята чрез поредица от четири смъртоносни  атаки. Първата прекъсва цялото електрозахранване, втората предизвиква природни катаклизми, които променят лицето на планетата, третата отприщва смъртоносна болест, която поразява целия свят, а след четвъртата, извънземните вече са сред хората, използвайки ги за приемници. В навечерието на петата вълна, Каси (Клои Грейс Морец), която се е научила да оцелява сама в свят, в който не може да има доверие на никого, среща младия Еван Уокър (Алекс Роу) и трябва да преразгледа принципите и тактиките си, за да може да открие малкия си брат Сами (Закъри Артър).

Въпреки че има един-два добри епизода с разрушение и екшън, и този трейлър – също като първия – не успява да ни спечели за каузата. Хубавото е, че поне не се опитват да ни продадат филма като нещо, което не е. Това, което виждаме, е това, което ще получим – стандартен фантастичен постапокалиптичен екшън-трилър за младежи. В крайна сметка може да се жертваме, едва ли ще е по-зле от „Скитница”.

Режисьор на „Петата вълна” („The 5th Wave”) е Дж. Блейксън („The Disappearance of Alice Creed”), а в ролите са Клои Грейс Морец, Алекс Роу, Закъри Артър, Лиев Шрайбър, Майка Монро, Рон Ливингстън, Ник Робинсън, Маги Сиф и други.

Премиерата е 15 януари.

„Петата вълна” („The 5th Wave”)

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. The Maze Runner и The Hunger Games са така сполучливи… Защо не могат да се опитат поне да повторят? Все пак ще дам шанс на книгите. 🙂