Скарлет и Рокуел в изгубен филм на Кубрик

Въпреки че в нашата книга „The Stanley Kubrick Archives” и по-специално в неосъществените проекти на Кубрик, не присъства сценарий със заглавие „Lunatic at Large”, сме склонни да повярваме в съществуването му, още повече, че информацията е била потвърдена още през 2006 г. от „New York Times”. Както изглежда, Кубрик базира сценария си върху идея на новелиста Джим Томпсън, с който той работи по „The Killing” и „Paths Of Glory”.

Действието на „Lunatic at Large” се развива в Ню Йорк през 1956 г. и разказва историята на бившия карнавален работник Джони Шепърд, който има сериозни проблеми с контролирането на гневните си изблици и на невротичната, но красива Джойс, която той забърсва в кръчмата. Хората запознати със сценария го описват като „мрачна и изненадваща мистерия”. Ние сме сигурни, че ако Кубрик наистина е имал нещо общо с този сценарий, то той няма как да бъде описан в няколко изречения и със сигурност притежава не един или два идейни пласта.

Ако Скарлет Йохансон и Сам Рокуел действително останат свързани с проекта, то това може да бъде само и единствено в негов плюс. Защото понякога, поради неспирните прехласвания по прелестите на Скарлет, хората забравят, че тя всъщност може да играе и тази роля има всички предпоставки да изкара най-хубавото от нея, във всеки един смисъл на думата. За Сам Рокуел няма какво да говорим, този човек бихме го гледали в абсолютно всичко и сме на мнение, че той е един от най-пренебрегваните актьори, когато стане думи за награди. Ако не вярвате, хвърлете едно око на “Confessions of a Dangerous Mind”, „Moon” или като се замислим, на който и да е от неговите филми.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. ТОВА ЩЕШЕ ДА БЪДЕ ВЕЛИКО!!! Финчър да се чуди, ами да ги хваща тези двамата и да прави история! Баси… колко тъжно ми стана сега…