Hardcore

Откакто съобщихме за присъединяването на Шарлто Копли към актьорския екип на филма, не сме писали абсолютно нищо за продуцирания от Тимур Бекмамбетов и режисиран от Иля Найшулер, първи в света (поне такава е официалната информация) изцяло заснет от гледна точка на главния герой екшън филм „Hardcore”. А определено имаше интересни неща за отразяване.

Сега, както доста често се случва напоследък, във връзка с премиера на филма в Торонто, получаваме първи трейлър, а покрай него се възползваме да наваксаме с част от пропуснатите неща. Те включват един кървав клип и два погледа зад кулисите, показващи как са реализирани две от многото екшън сцени във филма.

Чрез начина си на заснемане, „Hardcore” създава усещането, че зрителят е в центъра на действието. Дори в официалния синопсис за главния герой се говори като за „теб”. Ти не помниш нищо. Може би защото току-що си върнат към живот от твоята съпруга (Хейли Бенет). Тя ти казва, че името ти е Хенри и честито, вече си киборг. Само 5 минути по-късно, жена ти е отвлечена от мегаломан с телекинетични способности и ти трябва да се биеш с армия от наемници, за да си я върнеш.

Виждаме как този филм е бил вдъхновен от любов… любов към „Crank” на Невeлдийн и Тейлър и към видео-игрите. Очевидно е, че тук става въпрос за експеримент и не можем да очакваме драматургични и всякакви други качества, които по принцип търсим в добрите филми. Имаме интересна бойна хореография, готини кадри (един-два момента от трейлъра изглеждаха доста яко), тонове кръв и бая нелепици – всичко това обещава прилично, несериозно забавление и единственият и най-важен въпрос е дали няма да му писне на човек час и половина едно и също.

Ето сега и споменатите по-горе клип и задкулисни видеа, както и няколко снимки.

Hardcore

Иля Найшулер и Шарлто Копли

Hardcore

Hardcore

Hardcore

Hardcore

И последно, вижте режисирания от Найшулер клип на песента „Bad Motherfucker” на Biting Elbows, който в в основата на цялата идея за филма.

Режисьор на „Hardcore” е Иля Найшулер, а в ролите са Хейли Бенет, Шарлто Копли, Данила Козловски, Сайръс Арнолд, Уил Стюарт, Дария Чаруша и други.

Премиерата е била вчера в Торонто.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment