Първия трейлър на „The Awakening” представихме, когато филмът получи няколко добри ревюта на фестивала в Торонто (особено за изпълнението на Ребека Хол), и честно казано мислехме, че повече няма да имаме повод да пишем за него, а просто ще го гледаме някоя вечер. Но какво да се прави, падаме си по трилъри и това си е, особено по така наречените „period” трилъри, затова когато видяхме 2 клипа от филма, решихме, че си заслужава да ги споделим с вас.

Първо вижте как главната ни героиня се запознава със случая, който ще трябва да разследва, а след това по-якия втори клип с кукленската къща. Кое дете би си играло с подобна къща, не можем да си представим.

Не, че няма подходящи български думи, но единственото, което ни хрумва в момента, е „creepy”. Клиповете радват, но малко се притесняваме от предупреждението в едно от ревютата, които ни се мернаха (все пак не сме гледали филма, затова хвърлихме съвсем бегъл поглед), че макар и „The Awakening” да е трилър и действието да се развива през 20-те години на миналия век, третата част от обещаващото „period horror thriller” не е съвсем вярна. Затова леко ще сверим очакванията, за да не се изненадаме неприятно.

Угнетена от смъртта на годеника си, Флорънс Каткарт е на мисия да разобличи всички спиритични сеанси като експлоатации и измами. Когато обаче е повикана в училищен пансион, за да разследва възможен свръхестествен случай, тя постепенно е принудена да се изправи срещу своя скептицизъм по най-ужасяващ начин, който разклаща научните ѝ убеждения и разбирания. Обсебващ и трогателен в равни дози, „The Awakening” е сложен психологически свръхестествен трилър в традициите на „Другите” и „The Orphanage”.

Режисьор на филма е Ник Мърфи, а в ролите са Ребека Хол, Доминик Уест, Имелда Стаунтън, Ричард Дърдън и др.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *