Брадли Купър

Всеки достатъчно кадърен майстор в кухнята може да придобие божествен статус в очите на феновете на добрата храна. Имаме хубави спомени по тази тема, разработена от различни творци в киното, но най-ярко в момента пред очите ни изпъква рисуваният „Рататуй” (не само защото е на Брад Бърд и Pixar). Време е (няколкократно) номинираният за „Оскар” Брадли Купър (от когото се получи прекрасен енот в „Пазителите на Галактиката”) да влезе в ролята на шантав, агресивен и свръх-амбициозен готвач, който има желание да стане велико име в света на кулинарията.

Трябва да признаем с ръка на сърцето, част от екипа ни никак, ама никак не го харесва, но това съвсем не означава, че Купър не е добър актьор. „Повелителят на кухнята” („Burnt”) пък ни изглежда достатъчно интересен (макар и не особено оригинален) – вижте официалния синопсис, а след него и един плакат.

Майсторът-готвач Адам Джоунс (Купър) е имал всичко – и го е загубил. Лошото момче на парижката ресторантьорска сцена, притежател на две звезди Michelin и доста лоши навици, прави всичко по различен от общоприетия начин и държи само на тръпката от това да създава експлозия от вкусове. За да притежава своя собствена кухня и да спечели изплъзващата се трета звезда на признанието, той трябва да привлече най-добрите сред добрите на своя страна, включително и красивата Елен (Сиена Милър). „Повелителят на кухнята” („Burnt”) е забележително забавна и емоционална история за любовта към храната, за обичта между двама души и за силата, която може да открием, когато получим… втори шанс.

плакат

Режисьор на кулинарния екшън (както изглежда от трейлъра) е Джон Уелс („August: Osage County”, „Company Man”), сценарият е дело на Стивън Найт („Locke”) и Майкъл Калеснико („Iron Sky”), а освен Брадли Купър и Сиена Милър, във филма участват още прекрасните Ема Томпсън и Ума Търман, Даниел Брюл, Джейми Дорнан, Омар Си, Алисия Викандер и Лили Джеймс („Пепеляшка” и „Downton Abbey”).

„Burnt” се разпространява от The Weinstein Company и ще излезе на екран на 23 октомври 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Брадлито се завръща към корените си – Поверително от кухнята – сериала, с който придоби популярност, базиран на чудесната автобиографична книга на Антъни Бурдейн със същото заглавие. Май ще гледаме сериалът, направен за голям екран, дори някои от актьорите от сапунката са част от екипа му в кухнята тук. Лошо няма.