Том Харди

Специалностите на Том Харди се допълват с една – продуцентство. Преди две години той е бил изпълнителен продуцент на един документален филм, догодина ще излезе поредицата „Taboo” за FX Network, в която актьорът ще изпълнява подобни задачи (освен главната роля), а също и се очаква да продуцира адаптация на видео-играта „Splinter Cell”. Новината е все в това „русло”: Харди ще се цани и за продуцентското място в проекта за екранизация на „100 Bullets” – Vertigo/DC-комикса, чиито автори са Брайън Азарело и Едуардо Рисо. В основата на криминалната сага е един човек – агент Грейвс (познайте дали Том не обмисля да  поеме и главната актьорска роля), който дава шанс на онеправдани хора да си отмъстят, като им предоставя непроследим пистолет и точно 100 куршума.

Много е вероятно продуцентите от New Line да задвижат машината към подготовка на проекта, защото сценарият му е вече готов и е дело на Крис Борели („The Vatican Tapes”). Ето как се очаква да изглежда филмът според кодираното обяснение на самия Харди:

„Той съдържа всякакви елементи, от какво ли не – от „Бандата на Оушън”, през „Батман”, може да махнете всички опаковки и ще се получи едно голямо, страхотно готино, пълноцветно „Криминале”. Това ще бъде психологически „fuckfest”, супер грандиозен! Все едно да вземеш сайбърпънк комикса„Transmetropolitan” – и да го реализираш, но не точно във футуристичен свят, а в нашата реалност. Може да се получи като „Жега” и ще е шибано-страхотен!”

Такааа – супер характеристики! Нали вече си представихте особената амалгама от образи и усещания за различни кинореалности? Сега си помислете как би сее запазило всичко това в продължение на 100-те издания на комикса, които (евентуално) се очаква да бъдат екранизирани – след като екипът продуценти обещава да са „верни на историята”. Хубавото е, че все пак сюжетите са много по-разнообразни от първоначалните отмъщения със 100 куршума…

Според поясненията на Харди, „100 Bullets” няма да бъде екранизиран комикс със супергерои, а по-скоро странно-ноар-криминале. Това е една от причините част от „собствеността” на Warner Bros. да се прехвърли към New Line – да се създаде дом за малко по-нискобюджетни филми, които са се съобразяват с творческите търсения на авторите им. Надяваме се това да се окаже добър пример за сбъднати мечти и ще очакваме вест кого са избрали за режисьор.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *