„By the Sea” - Анджелина Джоли и Брад Пит

Кратко и ясно – „сценарий и режисура Анджелина Джоли Пит”. Първият трейлър на „By the Sea” вече е онлайн и колкото и поетично-статичен да изглежда в началото, втората му част демонстрира сериозен заряд с напрежение и емоции. Подозираме, че резултатът от това екранно партньорство, режисирано от амбициозната госпожа Пит, ще бъде тема на доста дискусии в предстоящите месеци.

By the Sea” разказва за съпружеска двойка – бивша танцьорка и американски писател, които пристигат в спокоен и красив френски морски курорт за да изгладят проблемите във взаимоотношенията си. За момент всичко изглежда наред, но в действителност кризата на брака им се задълбочава все повече и е време двамата да се изправят лице в лице с реалността.

Доколкото може да се прецени от този бегъл пръв поглед, май изглежда, че авторката е гледала много европейско кино от 60-те и 70-те години. То и самото действие се развива преди 40-тина години – именно с цел да останем „фокусирани върху емоциите, които изпитват героите по време на тяхното пътешествие”.

От трейлъра си личи, че темата е достатъчно мрачна и клаустрофобична – важното е Анджелина да успее да задържи напрежението и да го предаде като усещане на публиката. Както самата актриса казва – „това е арт-филм, каквито обичам да гледам, но в които обикновено не ме cast-ват!” Тя споделя още:

Трябваше да режисирам Брад в сцени със сериозни кавги и да го накарам да изпитва агресия към мен, което никак не беше лесно! На снимачната площадка се шегувахме с усещането, че екипът сякаш живее в къща, в която родителите се карат – не знаеш нито къде да застанеш, нито накъде да погледнеш…

Без сянка от надсмиване и с пълното съзнание какво е нужно, за да се превърнеш от актриса в режисьор и автор на филмите си, трябва да сме честни и да признаем, че предишните проекти на мисис Пит бяха далеч момента, в който си казваш „Най-накрая, още една достойна дама-творец в света на киното!” Много ни се ще този филм да се получи „по-така” – не само заради нея, а и защото сме много наясно какво може Брад Пит… в опитни (режисьорски) ръце.

„By the Sea” - Брад Пит

„By the Sea” - Анджелина Джоли и Брад Пит

„By the Sea” - Анджелина Джоли и Брад Пит

„By the Sea”

„By the Sea” - Брад Пит

„By the Sea” - Анджелина Джоли

„By the Sea”

Една съпружеска двойка – бивша танцьорка и американски писател, пристигат в спокоен и красив френски морски курорт. Двамата прекарват известно време с други пътешественици, отседнали в хотела (млада семейна двойка, в ролите Мелани Лоран и Мелвил Пупу – Melvil Poupaud), както и с местни хора от градчето (Нилс Ареступ, Ришар Боранже), а кризата на брака им се задълбочава все повече и е време да се изправят лице в лице с реалността, с фактите…

Премиерата на съвместния актьорски и продуцентски проект „By the Sea” на дуета Бранжделина е предвидена за 13 ноември 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments