Юън Макгрегър винаги е бил сред големите ни любимци и следим внимателно всичките му начинания, които обикновено са доста разнообразни. В момента той снима минисериала Един аристократ в Москва, за който нямаме търпение, и явно поредната му телевизионна роля (след Фарго, Halston и Obi-Wan Kenobi) му се отразява добре, защото междувременно е намерил и следващия си проект за малкия екран.

Макгрегър ще продуцира и ще изпълни главната роля в предстоящия минисериал Lodi, продукция на Amazon Prime. Сюжетът е адаптация на истинска история, описана от журналиста Андрю Дъбинс, което веднага грабна интереса ни. Така или иначе знаем, че понякога истинските истории са по-скандални от измислените, а тази звучи точно такава.

Случката е следната – през 1977 г. Лу е обикновен продавач на коли в малкото градче Лоди, Калифорния. Когато обаче мафиотски бос предлага на Лу да закупи дилършипа му, той се превръща в таен информатор на ФБР. През следващите три години Лу преминава през най-трудните моменти в живота си, когато се забърква в дълбините на организираната престъпност, представлява многомилионни фалшиви бизнеси и дори става част от семейството на известния бос, преди в крайна сметка да помогне за първата му присъда.

Сюжетът ни звучи повече от интересно и веднага виждаме потенциала му за екранизиране и то именно под формата на минисериал. Лесно можем да си представим Макгрегър в ролята на Лу – той има навика да играе уж обикновени мъже с малки животи, които показват неподозирани дълбини. Тук си представяме, че едно гмурване в организираната престъпност, паралелно с изследването на промяната в характера на човек, изпаднал в подобна ситуация, ще отнеме точно няколко епизода. Като с всеки разказ за тайни агенти, нямаме търпение да видим Юън Макгрегър в напрегнатите ситуации, когато лъжата е съвсем на косъм да бъде разкрита и трябва да се мисли бързо, за да се избегне катастрофа.

Lodi е дело на Тим Грийнбърг, който ще бъде и шоурънър и когото познаваме като създател на Living With Yourself – забавно шоу с интересна и доста мрачна концепция, което е всичко, на което можем да се надяваме и за този проект.

Премиерна дата за момента не е обявена. Ще следим развитието на сериала и ще споделяме нова информация.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *