Krampus

Тук се включваме с една доста закъсняла новина, но чак сега ни се освободи време. Става дума за предстоящата хорър-комедия „Krampus” на Майкъл Дохърти, чиито „Trick ‘r Treat” много ни допада, и ни е любопитно дали и с коледната тематика ще се справи толкова добре, колкото с хелоуинската. В германската митология Крампус е противоположността на Св. Николай (Дядо Коледа) – рогато антропоморфно същество, което по време на празниците наказва децата, които не са слушали.

Krampus” разказва за младия Макс, който обръща гръб на Коледа, след като отношенията в нефункционалното му семейство се влошават драстично покрай празниците. Но той няма представа, че липсата на празничен дух предизвиква гнева на Крампус – демонична сила с древен произход, която наказва невярващите. Адът се отприщва, когато познати и обичани коледни икони се превръщат в чудовища, които поставят под обсада разбитото семейство и принуждават членовете му да се борят помежду си, с надеждата да оцелеят.

Krampus” имаше представяне на панела на Legendary на тазгодишния Comic-Con, където бяха показани трейлър и плакат. За съжаление, трейлърът все още не е излязъл официално, но пък може да видим официалния постер, който има доста приятен ретро вид – предполагаме, че и самият филм ще носи същото усещане.

Звучи ни интересно и познавайки стила и хорър-усета на Майкъл Дохърти, смятаме, че ще се получи добър филм, но все пак ще изчакаме да видим първия трейлър, преди да се надъхваме.

Искаме да вметнем още, че се надяваме след този филм Дохърти да се захване с отдавна обещаното ни продължение на „Trick ‘r Treat”.

Режисьор на „Krampus” е Майкъл Дохърти, който е и сценарист наравно с Тод Хейси и Зак Шийлдс. В ролите са Емджей Антъни, Адам Скот, Тони Колет, Дейвид Кехнър, Алисън Толман, Стефания Оуен, Кончета Феръл и други.

Премиерата е 4 декември 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *