Trumbo

Като се замислим, на тазгодишния фестивал в Торонто има едва шепа заглавия, които да не очакваме със сериозен интерес, и това е защото не сме ги чували до момента, а не защото не ни изглеждат интересни или смятаме, че ще са тъпи. В конкретния случай обаче, става въпрос за един от филмите, за които знаем отдавна и чакаме с голямо нетърпение – „Trumbo” на Джей Роуч с Брайън Кранстън и Хелън Мирен в главните роли.

Trumbo” ще разкаже истинската история на сценариста Далтън Тръмбо (Брайън Кранстън) – борбата му с прочутата авторка на клюкарска колонка в „Лос Анджелис Таймс” Хеда Хопър (Хелън Мирън) и отказа му да свидетелствата пред парламентарната комисия за антиамериканска дейност (организирана от печално известния сенатор Джоузеф Макарти като „лов” на комунисти в редиците на Холивуд), за което попада в затвора и получава забрана да работи на територията на САЩ. Това обаче не пречи на творческата му дейност и през 50-те и началото на 60-те той написва в изгнание сценариите за „Gun Crazy”, отличения с „Оскар” „The Brave One!”, „Изход” и „Спартак”. През 1992 Тръмбо е награден посмъртно с „Оскар” за „Римска ваканция” от 1953 г.

Вече сме виждали как точно ще изглежда Брайън Кранстън в ролята на Тръмбо, но покрай обявената премиера на филма в Торонто, получаваме две нови снимки, на които виждаме Хелън Мирен като Хопър и любимата ни Даян Лейн като съпругата на Тръмбо.

Брайън Кранстън и Даян Лейн

Брайън Кранстън и Хелън Мирен

Вижте отново и първата снимка, но в малко по-различен формат.

Брайън Кранстън и Хелън Мирен

В очакване сме и на трейлър. Много се надяваме Кранстън да направи роля, достойна за големи награди – знаем, че го може.

Режисьор на „Trumbo” е Джей Роуч, а ролите ще видим Брайън Кранстън, Хелън Мирен, Даян Лейн, Ел Фанинг, Джон Гудман, Майкъл Сталбърг, Луи С. К., Алън Тудик, Адеуале Акенуе Акбаже, Дийн О’Горман и други.

Премиерата на филма е на фестивала в Торонто, а официално тръгва по кината на 6 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *