Преди малко повече от година споменахме, че Джей Роуч и Брайън Кранстън ще обединят усилия в името на биографичния филм „Trumbo”, посветен на холивудския сценарист Далтън Тръмбо – и ви разказахме за нелеката му съдба. Все някога щеше да дойде и моментът с „първата снимка” от филма – на нея мистър Кранстън изглежда „вдъхновително”.

Брайън Кранстън в ролята на Далтън Тръмбо

Сюжетът на „Trumbo” ще проследи борбата на Тръмбо срещу парламентарната комисия за антиамериканска дейност (oh, so 50-s!) и дуелите му с прочутата авторка на клюкарска колонка в „Лос Анджелис Таймс” Хеда Хопър, в чиято роля ще видим Хелън Мирън. Останалите персонажи са разпределени между Даян Лейн (съпругата на Тръмбо), Ел Фанинг (дъщеря им), Джон Гудман, Майкъл Сталбърг, Луи С. К. и Алън Тудик.

Продукцията трябва да е завършила съвсем скоро снимачния период в Ню Орлиънс, тъй като се очаква филмът да се появи на екран по някое време през 2015. Твърде дръзко ли е да смятаме, че след като връчиха куп награди „Еми” на Брайън Кранстън, може би ще дойде време и за оскарово отличие? Особено като сме наясно как всички „академични старчета” си падат по биографични творби, още повече пък този филм е посветен на емблематична фигура от тяхната гилдия…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *