Dope

Dope” на Рик Фамъюуа се радва на доста добри отзиви от самото начало. Хвалебствията започват от първата прожекция в Сънданс преди няколко месеца, говори се, че и на Петнайсетдневката на режисьорите в Кан филмът е приет добре. Негов продуцент е Форест Уитакър, а изпълнителни продуценти са Фарел Уилямс и Шон Комс (екс-Пъф Деди).

Интересно е какво се случва на трима тийнейджъри от специалната „порода” „geeks” – те са по-различни от останалите, хич не се вписват в средата и имат мечти, много по-различни от тези на хората, сред които живеят – в квартала им в Лос Анджелис. Вижте официалния трейлър на филма.

Преди около месец се появи един по-романтичен трейлър, сякаш съсредоточен върху персонажа на главния герой Малкълм – готин, послушен, умен и не толкова „отворен” като останалите уличните аверчета. „If Neil deGrasse Tyson was writing about Ice Cube – this is what it would look like.” Заедно с него вижте и „red-band” трейлъра на филма, който сякаш е най-забавно-неангажиращ в сравнение с предишните. Предупреждението е сложено заради разкрепостения език на момчетата.

А ето и един традиционно-изпипан постер, върху който погледът е неминуемо „магнитно” прикован от отчетливото заглавие…

плакат

Историята проследява Малкълм (Шамейк Мур) и най-добрите му приятели (в ролите Кърси Клемънс и Тони Револори), които се опитват да оцелеят в училище и най-вече в квартала, където живеят. Една случайна покана за ъндърграунд парти повлича след себе си поредица събития, сред които палмата на първенството държи притежанието на солиден пакет със субстанция, която те прави изключително нервен и подозрителен към всички наоколо. Следва екшън и упражнения по преследване. Във филма участват още Кимбърли Елис, Шанел Иман, Кийт Станфийлд, Куинси Браун, Блейк Андерсън, Зоуи Кравиц и A$AP Rocky.

Dope” тръгва на екран в Щатите на 19 юни. Ще ни е любопитно какви отзиви от зрители ще събере, а след овациите в „меката” на независимото кино и ние бихме му дали шанс, ако намине към наши географски ширини!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Това изглежда много, ама много добре. Ще се гледа със сигурност.