Време е за нов поглед към Агата Кристи – 20th Century Fox са се сдобили с правата за екранизиране на класиката „Убийство в Ориент Експрес”. На борда на прочутия влак е Еркюл Поаро, който ще реши заплетения случай.

Дали си спомняме в детайли книгата не винаги е от значение, когато са живи образите от адаптацията на същото произведение преди… 40 години. Тогава Албърт Фини беше в ролята на Поаро, партнираха му Лоран Бакол, Шон Конъри, Ингрид Бергман, Майкъл Йорк, Ванеса Редгрейв, Жаклин Бисе, Антъни Пъркинс, сър Джон Гилгуд – уникален актьорски екип, режисиран от Сидни Лъмет.

При все че Fox не споменават нищо за желан от тях актьор в ролята на прочутия детектив, не споделят дори и намеци за останалите персонажи и все още търсят кой да бъде сценарист и режисьор. Това, което се знае, е кои ще седнат на продуцентските кресла – Ридли Скот, Марк Гордън („Първичен код”) и Саймън Кинбърг („Елизиум”).

Прилагаме книжния синопсис и трейлър от миналото – за освежаване на паметта:

Малко след полунощ снежна виелица спира прочутия Ориент Експрес в средата на Югославия. Луксозният влак е изненадващо пълен за това време на годината. На сутринта пътниците са с един по-малко. Един „уважаван господин от Америка” лежи мъртъв в своето купе, наръган много пъти, а вратата на купето е затворена от вътрешната страна… Еркюл Поало пътува със същия влак, успял в последния момент да се сдобие с място във втора класа, и разбира се – решава безпогрешно този поразителен случай в славната си кариера…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *