True Detective сезон 2

В края на април видяхме няколко страхотни motion постери, акцентиращи върху пътната инфраструктура на Ел Ей, за която знаехме, че ще бъде важна част от тематичния, географски и атмосферен „ландшафт” на предстоящия втория сезон на „True Detective”. Или поне така твърдеше създателят на сериала Ник Пизолато, който беше казал, че новият сезон ще се фокусира върху „твърди жени, лоши мъже и тайната окултна история на транспортната система на Съединените щати”. Оказва се обаче, че са настъпили леки изменения.

В интервю за Medium Пизолато споделя:

Определено има лоши мъже и твърди жени, но я няма тайната окултна история на Щатската транспортна система. Това беше коментар от много ранен етап на работния процес и е нещо, което изоставих в полза на развитието на героите и по-реалистична криминална история. Усетих, че сложността на тази първоначална историческа конспирация отклонява вниманието от образите и тяхната реалност, а точно те, в крайна сметка, трябва да придават форма на света и историята. Така че се отклоних от това.

Жалко, харесваше ни идеята за „окултната история”, но няма да плачем много, особено ако главните герои и основния криминален случай на този сезон са толкова добре развити, колкото и в първия, а явно Пизолато е решил да не се разсейва (а и да се повтаря) и им е обърнал подобаващо внимание. Освен това добавя, че въпреки че няма нищо окултно във втори сезон, този свят има „смущаващи психологически измерения и неговите герои имат друг вид необичайна реалност, с която да се справят”.

Вижте дали случайно няма да откриете подобно нещо, изобразено на първите постери на четиримата главни герои.

Винс Вон

Теълър Кич - плакат

Рейчъл Макадамс - плакат

Колин Фарел

Странно убийство сблъсква три ченгета и един престъпник, като всеки от тях трябва да се пребори с мрежа от заговори и предателства сред изпепелените пейзажи на Калифорния. Колин Фарел е Рей Велкоро, компрометиран детектив от индустриален град в Лосанжелиската област. Винс Вон играе Франк Семиън, престъпник и бизнесмен, който може да загуби делото на живота си, докато съпругата му и негов най-близък партньор (Кели Райли) се опитва да живее с неговите и собствените си решения. Рейчъл МакАдамс е детектив от шерифската служба на област Вентура Ани Безерайдс, която често се изправя срещу системата, на която служи, а Тейлър Кич играе Пол Уудру – ветеран и мотоциклетно ченге от Калифорнийския магистрален патрул. Той намира местопрестъпление, което дава начало на разследване, събрало три различни полицейски служби, множество криминални заговори и милиарди долари.

Сценарист на всичките осем епизода от втори сезон на „True Detective” отново е създателят на сериала Ник Пизолато, а режисьори на отделните епизоди са Джъстин Лин („Бързи и яростни” от 3 до 6), Янус Мец Педерсен („Armadillo”), Мигел Сапочник („Repo Men”) и Даниел Атиас („The Wire”, „The Sopranos”). В главните роли са Колин Фарел, Винс Вон, Рейчъл МакАдамс, Тейлър Кич и Кели Райли.

True Detective” се завръща на екран на 21 юни по НВО.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. То като имаше окултна нишка в първия сезон, тотално я осраха с грандиозно тъпия финал.