И „Командо” с римейк

Модерната напоследък истерия с римейките на филми от 80-те, като че ли достига своя пик и един от най-иконичните екшън филми (смеем да твърдим) на всички времена, „Командо” ще се сдобие с модерна версия.

Преди почти половин година имаше определени слухове в тази посока, но тогава изглеждаше, че нещата не са много сериозни. Каква е разликата със сега? Ами не сме съвсем сигурни. Общо взето лошите новини имат тенденцията да се оказват верни. А информацията, която разпространяват от „Deadline”, лично според нас е по-скоро лоша.

А новината е, че от „Fox” са наели Дейвид Ейър – познат на по-широката публика у нас със сценариите си за „Бързи и яростни”, „Тренировъчен ден” и „S.W.A.T.”, както и с втория си режисьорски проект „Улични крале” – да напише и режисира римейк на абсолютната класика с Арнолд Шварценегер.

Филмът ще следва горе-долу същата схема. Дъщерята на бившия полковник от специалните части Джон Мейтрикс е отвлечена и ще бъде убита, освен ако той не се съгласи да ликвидира политическия противник на безскрупулен диктатор на измислена екзотична страна. Както знаем, или поне в оригинала беше така, героят ни решава вместо това да тръгне по следите на похитителите и да ги избие до последния човек.

Този път героят на Мейтрикс ще е „с по-малко мускули, но по-способен в сферата на тайните операции и оръжия”. Което много хора смятат за добра идея, предвид модерния свят, в който живеем днес. Ние пък ще цитираме бат Арни и ще кажем „Wrong!” Или както беше преведено на старата ни VHS касетка „Нищо подобно!”. С това направо ще съсипят всичко, което обичаме и ценим в оригинала.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 Comments

  1. Не… удържах сълзите си на "Командо" Шварци… но на римейка – най-вероятно няма да успея!

    Окъпаха ми бузите, негодници…