The Hateful Eight

Entertainment Weekly разкриха корицата на новия си брой, посветен на супер-очаквания нов филм на Куентин ТарнатиноThe Hateful Eight”, който ще се появи по екраните тази Коледа, въпреки всички проблеми, с които се сблъска.

Корицата е първият ни официален поглед към филма (виждали сме един тийзър трейлър, но той не показваше никакви реални кадри) и ни запознава с трима от осемте главни действащи лица – бившия войник, по настояще печално известен ловец на глави майор Маркис „The Bounty Hunter” Уорън (Самюъл Л. Джаксън), ловеца на глави Джон „The Hangman” Рут (Кърт Ръсел) и беглеца от правосъдието Дейзи „The Prisoner” Домерг (Дженифър Джейсън Лий).

Entertainment Weekly - корицата на новия си брой с „The Hateful Eight”

Костюмите са „един път”, но мустаците на Кърт Ръсел ни изпълват най-много – направо са извънземни и ако питате нас, сами са способни да изнесат цял филм. Другото, което ни прави добро впечатление, е насиненото око на  Дженифър Джейсън Лий – навежда ни на мисълта, че Тарантино ще ни сервира сурово и безкомпромисно отношение (разбирайте здрав кютек) към жените, което допълнително ще скандализира супер досадните пуритани, които вечно мрънкат за насилието във филмите му.

С нетърпение очакваме да видим още кадри от филма (сигурни сме, че ще се появят всеки момент), както и – разбира се – първия трейлър. Докато това се случи, вижте две доста старички задкулисни снимки – дело на Самюъл Л. Джаксън, и си припомнете официалния синопсис.

Действието на „The Hateful Eight” се развива шест, осем или дванайсет години след Гражданската война. Дилижанс профучава през мразовитите пейзажи на Уайоминг. Пътниците – ловецът на глави Джон Рут (Ръсел) и заловената от него Дейзи Домерг (Лий), бързат към градчето Ред Рок, където Рут, познат по тези земи като „The Hangman”, ще изправи Домерг пред правосъдието. По пътя те се натъкват на двама непознати: майор Маркис Уорън (Джаксън), чернокож бивш войник, по настояще печално известен ловец на глави, и Крис Маникс (Гогинс), южняк ренегат, който твърди, че е новият шериф на града. След като изгубват пътя си в силна снежна буря, Рут, Домерг, Уорън и Маникс търсят убежище в „Minnie’s Haberdashery” – спирка на дилижанса в началото на планински проход. Когато пристигат, те са посрещнати не от съдържателя, а от четири непознати лица. Боб (Бишир), който се грижи за заведението на Мини, докато тя гостува на майка си, палачът на Ред Рок Осуалдо Мобрей (Рот), каубоят Джо Гейдж (Медсън) и генералът от конфедерацията Санфорд Смитърс (Дърн). Докато бурята обгръща планинския заслон, нашите осем пътника разбират, че в крайна сметка може и да не стигнат до Ред Рок…

Сценарист и режисьор на „The Hateful Eight” е Куентин Тарантино, а в ролите са Самюъл Л. Джаксън (майор Маркис Уорън), Кърт Ръсел (Джон „The Hangman” Рут), Дженифър Джейсън Лий (Дейзи Домерг), Уолтън Гогинс (Крис Маникс), Демиан Бишир (Боб), Тим Рот (Осуалдо Мобрей), Майкъл Медсън (Джо Гейдж), Брус Дърн (генерал Санфорд Смитърс ) и Чанинг Тейтъм във все още неуточнена роля.

Премиерата е 25 декември 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

    1. Мда, новината ме подведе, щото е по-ранна 🙂