Silence

След повече от 20 години ходене по мъките, великият Мартин Скорсезе (дори гениите срещат трудности) най-накрая получи възможност да заснеме отколешния си „passion” проект „Silence”. Филмът е екранизация  по романа на Шусаку Ендо, който разказва за млад йезуитски свещеник (Андрю Гарфийлд) изпратен в Япония, където да помага на местната църква и да разследва слуховете, че неговият ментор е извършил вероотстъпничество.

Снимките на „Silence” вече приключиха, а EW осигуряват първия ни официален поглед към филма.

Андрю Гарфийлд

Нямаме търпение да видим филма. Скорсезе по принцип прави шедьоври, а когато става дума за проект, който му е страст и е с него от толкова дълго време, крайният резултат вероятно ще ни отнесе.

По случай края на продукцията в Тайван се състоя пресконференция, на която бяха показани и допълнителни снимки (за съжаление, тях ги имаме само в неофициален вариант), а Андрю Гарфийлд и Мартин Скорезе разкриха доста подробности за естеството на филма и работата си по него.

Младият йезуитски свещеник Себастиано Родригес е изпратен в Япония, където да помага на местната църква и да разследва слуховете, че неговият ментор отец Ферейра е извършил вероотстъпничество. Родригес и спътникът му Франциско Гарпе пристигат в Япония през 1638, където заварват местното християнско население да се укрива. Службите за сигурност задължават тези, които са заподозрени в изповядване на християнство да стъпкват грубите изображения на Исус, пред които се молят, за да докажат, че не изповядват обявената извън закона религия. Тези, които откажат, са вкарвани в затвора и убивани. Родригес е принуден да изтърпи сериозни страдания, докато търси истината за вероотстъпничеството на Ферейра.

Режисьор на „Silence” е Мартин Скорсезе, а сценарият е дело на Джай Кок („Бандите на Ню Йорк”). В ролите са Андрю Гарфийлд, Адам Драйвър, Лиъм Нийсън, Таданобу Асано, Кийрън Хайндс, Рич Граф и други.

Премиерата се очаква през следващата година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Ето за това нямам търпение! Не само, че е Скорсезе, ами и историята ми се струва супер обещаваща.

  2. аз рядко харесвам подобни филми, но това да, наистина приковава вниманието

  3. Скорсезе няма как да сгреши! Само Андрю ме притеснява мъничко, нищо, че по принцип съм му фен.

  4. Андрю ще е Джийзъс. Няма да има грешка. Аз го харесах в Never Let Me Go и Boy A