Стивън Кинг § Джо Хил

Машината за бестселъри Стивън Кинг създава не само страхотни истории, по които непрекъснато се заснемат филми – създава и талантливо поколение. Синът му Джо Хил хем отказва да ползва фамилията на баща си като комерсиален трамплин, хем успешно и убедително следва гигантските крачки на автора на „Мъртвата зона“ и „Сблъсък“, доказвайки още с първите си книги (примерно „Кутия с форма на сърце“ и „Рога“), че действително го бива в писането.

Кинг и Хил споделят гени, поприще, но и произведения – двамата вече имат няколко опита да работят в колаборация… и им се получава повече от добре. Точен пример е новелата „In The Tall Grass“, в която брат и сестра – по време на пътуване през Канзас – чуват вик за помощ, идващ от високата край пътя трева, отзовават се, но скоро след това добрината им е възнаградена по особено зловещ начин… Страховитото произведение вижда бял свят за пръв път през лятото на 2012 г. в сп. „Esquire“, а отскоро се работи по адаптацията. Сценарият е дело на Винченцо Натали (познат сред следовниците на по-мрачните жанрове с филми като „Cube“ и „Splice“; работил е и по няколко епизода от сериала „Hannibal“), като пак той ще се заеме и с режисурата.

Eкранизирането на „In Тhe Tall Grass“ e проект, който ще бъде съблюдаван от продуцентите Стийв Хобан и Глория Фан, а снимките ще започнат през септември в Торонто, така че има вероятност догодина да видим какво се е получило… Любопитна подробност: аудио-версията на „In Тhe Tall Grass“ е записана с гласа на актьора Стивън Ланг. За екранната версия обаче новини около кастинга все още няма.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *