Джилиън Флин

Все още е жив споменът за „Не казвай сбогом” и брилянтната работа, която авторката на едноименния роман извърши, за да може Дейвид Финчър да демонстрира за пореден път таланта си. Това е основната причина за удоволствието от новината, че Джилиън Флин (истинското име на авторката е Гилиан Флин, но у нас се издава като Джилиан) – ще действа отново като сценарист, но този път рамо до рамо със Стив Маккуин.

Честно да си призная, това партньорство малко ме притеснява, защото харесвам „Hunger” и (донякъде) „Shame”, а останах разочарована от „12 Years a Slave” – и дотук резултатът за мен е ½ : 1. Та, като се има предвид, че режисьорът има навика (доста) да се меси в сценариите на пълнометражните си филми, предчувствам, че Флин няма да успее да даде 100% от себе си.

Сюжетът трябва да се завърти около четири въоръжени грабежа с трилър-окраска. В основата ще е британската мини-поредица от средата на 80-те (или щатската й модификация от 2002 година) „Widows” – след като банда крадци загиват по време на акция, вдовиците им решават, че ще се съюзят и ще довършат делото на ликвидираните съпрузи…

За ко-продуценти на бъдещия Маккуин-проект са се цанили Иън Канинг и Емил Шърман, като компанията им „See-Saw Films” е продуцирала „Shame” и действа по предстоящата НВО-поредица на режисьора „Codes of Conduct”. Финансирането е осигурено от New Regency и Film 4.

Никак не е вероятно все още неозаглавеният трилър да „влезе в производство” преди 2016 – междувременно и Флин има ангажименти с Финчър за НВО с „Utopia” и се очаква развитие по (евентуалния) римейк на Хичкок – „Непознати във влака”. Ще следим с любопитство развитието по тема/ите!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *