„Спектър” („Spectre”)

Седем месеца преди премиерата, снимките на 24-тия филм от поредицата за Джеймс Бонд „Спектър” („Spectre”) все още продължават начело със Сам Мендес, който се завръща на режисьорския стол след огромния финансов и културен успех на „007 Координати: Скайфол” и, разбира се, с Даниъл Крейг в ролятa на Бонд.

Предвид сравнително ограниченото време Sony нямат намерение да чакат готовия филм, за да почнат да го рекламират по-сериозно, и вече ни представят първия тийзър трейлър, който – общо взето – е визуална илюстрация на това, което знаехме до момента като сюжет: едно кодирано съобщение от миналото на Бонд го изпраща по следите на зловещата организация СПЕКТЪР. Вижте.

Не знаем дали е продиктувано от факта, че филмът все още се снима или си е чисто маркетингово решение, но много ни допада това, че тийзърът не залага на абсолютно никакъв екшън (който си е запазена марка на франчайза), а вместо това се фокусира върху историята и мистерията около връзката на Бонд със СПЕКТЪР. Скритото в мрак лице на Валц е малко клишенце, но в случая върши работа.

Искаме да отбележим още, че дори и без Роджър Дийкинс, картинката изглежда страхотно. Не че сме се съмнявали, де – първо, сегашният оператор Хойте Ван Хойтема („Тя”, „Интерстелар”) е доста добър, и второ, това е елемент, който винаги е бил на много високо ниво във филмите на Мендес.

Като допълнение ви предлагаме да видите два български плаката, няколко снимки от откриващия екшън епизод на филма (който се развива в Мексико по време на парада, посветен на  Деня на мъртвите), и специално за тези, които са прекалено недоволни от липсата на екшън в трейлъра, едно задкулисно видео на преследване с коли по улиците на Рим.

„Спектър” („Spectre”)

„Спектър” („Spectre”)

„Спектър” („Spectre”)

„Спектър” („Spectre”)

„Спектър” („Spectre”)

„Спектър” („Spectre”)

Едно кодирано съобщение от миналото на Бонд го изпраща по следите на зловеща организация. Докато М се бори с натиска от страна на политическите сили в стремежа си да опази тайните служби, Бонд се опитва да проникне под пластовете лъжи и измами и открива ужасяваща истина в SPECTRE.

Режисьор на „Spectre” е Сам Мендес, а сценаристи са Джон Лоугън, Нийл Първис и Робърд Уейд. В ролите са Даниел Крейг, Дейв Батиста, Моника Белучи, Леа Сейду, Кристоф Валц, Рори Киниър, Андрю Скот, Бен Уишоу, Наоми Харис, Стефани Сигман,  и Рейф Файнс.

Българската премиера на филма е 6 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. He мога да проумея малоумието да преведат филма „Спектър“… вместо примерно „Фантом“.

  2. Да, нали. И аз се чудя на акъла на хората, които официално превеждат имената на филмите… Като че ли си нямаме български думи в Българският език. Както наскорошното именуване на Терминатор:Гениталии в по предната новина в която коментирах същото. Заради очевидно нарочно сгрешена дума Genesis – Genisys…

    А сега сериозно по тийзъра, който ме радва доста. Доста ми харесва мрачния тон на тийзъра, надявам се и филма да има такъв мрачен тон с по малко екшън (който е бил запазената марка на франчайза), което би превърнало самия филм в доста по сериозен и качествен филм, както и стествено продължение на Скайфол. Които се превърна в наистина читав криминален, шпионски, модерен филм, а защо не и в такъв франчайз, какъвто би заслужавало да бъде Бонд….
    За предпочитане това отколкото да гледам някаква фантастика от рода на това нещо…. https://www.youtube.com/watch?v=4vYQby_hDDU

  3. Дреме ми за българския език, просто е малоумно, защото дублира филм/сторилайн от „Спектър на утехата“, който макар да се навързва в крайна сметка с общата сюжетна линия, стартирала още с „Казино Роял“ (появата на Mr. White в тийзъра беше наелектризираща), е добре да бъде разграничен, дори и чисто маркетингово, от „Spectre“. Освен това думата значи именно „призрак“, което идеално съвпада с ореола на мистериозната илюминати-подобна организация (в този ред на мисли: кадрите на моменти богохулно ми навяха асоциация с „Широко затворени очи“ на Стенли Кубрик).

    Заглавието настрана, от видяното съм наистина приятно развълнуван и вече доста нетърпелив за крайния резултат. В началото бях скептичен, тъй като „Скайфол“ адски ми хареса, а и беше адекватен завършек на Даниъл Крейг-ерата, но сега се радвам, че Сам Мендес пак е в играта и че ще имаме отново доста фабулно ориентиран Бонд.

    Пък и Крейг не само е най-добрият Бонд, а и Бонд-филмите с Крейг са най-добрите в целия франчайз.