„Покани ме да вляза“ се превръща в сериал

Страховитият роман „Покани ме да вляза“, в който шведският писател Йон Айвиде Линдквист ни разказва за необичайното приятелство между две особени деца (едното е социален аутсайдер, а другото – вековен вампир), отново ще бъде адаптиран. Каналът A&E, който стои зад успешния „Bates Motel“, се е заел да го превърне в сериал – с помощта на Джеф Дейвис („Teen Wolf“) и на актьора-сценарист Брандън Бойс. Интересното е, че проектът се е озовал при A&E след оспорван и ожесточен търг с Showtime, които в момента са актуални с „Penny Dreadful“.

Режисьорът Томас Алфредсон представи своя „Låt den rätte komma in“, известен на английски език като „Let The Right One In“, на киноманите в Швеция през 2008 г., а през 2010 г. дебютира в Северна Америка „Let Me In“ на Мат Рийвс. Двете версии на романа са изключително достойни екранизации – особено що се отнася до тази на Алфредсон. Освен това романът е адаптиран няколко пъти за театралната сцена, а „Dark Horse Comics“ проявяват интерес да го интегрират и в света на комиксите. Линдквист пък пише през 2011 г. разказ-продължение на „Покани ме да вляза“, който засега все още не е бил екранизиран.

He ce знае кога „Покани ме да вляза“ ще тръгне на малкия екран, но за сметка на това книгата е по книжарниците отдавна и горещо ви я препоръчваме.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Малко ми се струва, че прекаляват вече 😀
    Не че е лошо де, Бейтс Мотел е страхотен сериал, но все пак… Ще се гледа въпреки всичко 🙂

  2. 100% ще се гледа, а и се надявам в сериала да бъде по някакъв начин инкорпориран разказът „Let The Old Dreams Die“.