Режисьорският дебют на Райън Гослинг „Lost River” (известен още и като „How to Catch a Monster”) не бе посрещнат никак добре на фестивала в Кан и слуховете бяха, че е толкова лош, че Warner са се отказали да го разпространяват. Тези слухове не се оказаха верни и сега от студиото стартират рекламната си кампания, в подготовка за премиерата на 10 април.

А що се касае до ужасните отзиви, явно Гослинг се е попрестарал в желанието си да направи нещо по-дълбоко и смислено, но вместо това е създал проста претенция. Но ние  не ги взимаме присърце… Няма да е първият филм, който е бил оплют тотално в Кан, а после ни е харесал – на нас и на целия свят.

Вижте първия трейлър на „Lost River” и преценете сами дали ще му дадете шанс или ще пропуснете.

Определено има усещане за „wanna be” претенцийка. Също като при първия тийзър, който вече не е достъпен, се усеща (направо си е очевадно) огромното влияние на Дейвид Линч  и Николас Виндинг Рефн, което по принцип не е лошо, ако не е просто „копи-пейст” без никаква авторска идентичност.

Но въпреки че тук виждаме нагледно илюстрирани всички критики към филма, ние смятаме да му дадем шанс – в него има изключително много любопитни неща и ако режисьор не беше Гослинг, не бихме се колебали да го гледаме. Следователно не виждаме защо да не го правим, само заради него.

Вижте и първия постер на филма, който не е никак лош (нищо, че и той е „пооткраднат”). След него прилагаме и краткия синопсис на филма, в случай, че трейлърът ви се е сторил прекалено отнесен и неясен. То и самият синопсис не е много по-разкриващ, но все пак…

плакат

Били (Кристина Хендрикс) е самотна майка, която заедно с двете си деца е погълната от един мрачен, фантастичен свят, когато по-големият ѝ син открива таен път към подводен град. За да оцелее семейството, майка и син трябва да се гмурнат надълбоко в тайнствената реалност и да разкрият мистерията…

Режисьор на „Lost River” е Райън Гослинг, а освен Кристина Хендрикс и Иън де Кастекър, които видяхме в тийзъра, във филма участват още Сърша Ронан, Мат Смит, Бен Мендълсън, Барбара Стийли, Ева Мендес и други.

Премиерата е 10 април.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *