Руни Мара

Споменавали сме супер обещаващия „Carol” на Тод Хейнс само между другото (покрай не по-малко интересния „Act of God”, но все пак ние така виждаме всички филми – потенциални и осъществени – на Хейнс), което не означава, че проектът не заслужава  внимание, напротив. Първоначално обявен като режисьорски проект на Джон Краули („Boy A”, „Closed Circuit”) с участието на Кейт Бланшет и Миа Васиковска, „Carol” стана още по-обещаващ, когато Хейнс пое щафетата от Краули.

Сега поводът за тази новина е още една смяна, която е не чак толкова добра, но честно казано, не ни се струва и толкова лоша – Миа Васиковска се е оттеглила от проекта по незнайни причини и нейното място заема Руни Мара. Да си кажем право, и двете са отлични актриси, но нито една не ни е особена любимка, така че не изпитваме кой знае какви силни чувства към тази смяна. Но проектът определено няма да пострада, което е единственото, което има значение за нас.

Carol” е екранизация по романа на Патриша ХайсмитCarol” (познат още като „The Price Of Salt” – „Цената на солта” на български, публикуван първоначално под псевонима Клеър Морган), чието действие се развива през 50-те години на миналия век и проследява срещата и впоследствие романтичната връзка на две жени в Ню Йорк. Доста очевидно е защо проектът е привлякъл вниманието на Хейнс, а под неговия вещ надзор сме сигурни, че като екранизация по Хайсмит ще е по-близо до „Талантливият мистър Рипли” и „Непознати във влака”, отколкото до „Cry of the Owl” с Пади Консидайн и Джулия Стайлс, който наскоро гледахме и едва издържахме от скука.

За съжаление, снимките на „Carol” се очаква да започнат чак следващата пролет. Ако междувременно държите да видите филм по Хайсмит, все още имате шанс с „Deep Water” на Ейдриън Лайн. А ако като нас се надявате на нов филм на Хейнс, надеждите ни са, че „Act of God” с Крисчън Бейл ще се осъществи по-скоро. Ако зависи от нас, Тод Хейнс ще работи много повече и моментално ще получава финансиране за всеки проект, който прецени, че залужава вниманието му. Но разбира се, нас кой ни пита…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *