Някакъв random cool zombie art…

Правата на класическия и извънредно важен за независимото кино филм „Нощта на живите мъртви“, снет през далечната 1968 г., отдавна са обществено достояние. Това е една от причините от десетилетия насам зомби хорърът на Джордж А. Ромеро да бива всячески експлоатиран – дори Максим Генчев може да му направи римейк, ако реши. Силно се надяваме обаче да не му хрумне подобно нещо, тъй като дълбоко уважаваме въпросното заглавие и не искаме то да бъде омърсено от бездарност, още по-малко пък бихме се изкефили на картинката, в която Дякона трепе с патриотична страст зомбирани заптиета (добре де, за последното леко се изхвърлихме – подобен сюжет ни звучи по-скоро потенциално забавен).

Всъщност не Генчев, а Мат Клод се е захванал с Ромеровото културно наследство – неговият „Night Of The Living Dead: Genesis“ е неофициално продължение на оригинала, заемайки не само зомбитата му, но и една от главните му актриси. Джудит О‘Дей ще изиграе отново Барбра, този път не млада и уплашена женица, а остаряла и някак претръпнала нейна версия. Вече можем да я видим в два кадъра даже:

Night of the Living Dead

Нощта на живите мъртви

Снимките на „Night Of The Living Dead: Genesis“ са напреднали, а сред актьорите откриваме непознати имена: Сара Снайдър, Майк Лорд, Дейвид Уит, Бренлий Ригсби, Сайръс Самсън, Кристи Джонсън, Дейвид Крофърд, Александър Елиът, Джим Крут, Майк Кристофър, Хайди Хинзман и Джон Миглиор. Фабулата не е разкрита, но продуцентите от V2 Pictures споделят, че чрез Брабра ще научим повече за митологията на франчайза, като едновременно с това ще се отдаде почит и на първообраза, поставил началото на поджанра.

Ще държим под око проекта, макар да не сме все още особено възхитени.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Абе нека пробват, по-зле от римейка на Джеф Броудстрийт едва ли може да стане… Добре де, може – същият тип направи и някакъв кошмарно тъп prequel, доколкото помня. Реално обаче „The Return Оf Тhe Living Dead“ на Дан О’Банън също се води неофициално продължение, а е ебаси великият piece of classy-trashy-campy zomedy.

    PS Харесах навремето римейка на Том Савини.