ПЕТДЕСЕТ НЮАНСА СИВО

И да мрънкаме и да не мрънкаме, това е реалността. След впечатляващ дебют зад океана, „Петдесет нюанса сиво” подчини и родния боксофис, като регистрира резултат от 70 282 зрители и 583 674 лева (общо 73 295 зр. и 617 629 лв. с предварителните прожекции).

Според официалните данни, това е най-високо посетеният тридневен уикенд в историята, изпреварващ този на „Star Wars: Епизод III – Отмъщението на Ситите“, който през далечната 2005 г. е дебютирал с 69 090 зр. и 394 139 лв. Единствената причина, поради която филмът не е подобрил и рекорда за най-касов дебют (без приходи от предпремиерни прожекции), който в момента принадлежи на „Хобит: Битката на петте армии” (62 022 зр. и 635 385 лв.), е липсата на 3D или IMAX билети.

Петдесет нюанса сиво” се върти на 54 екрана (срещу 20 за „Отмъщението на Ситите”) в 28 града в страната, но на Свети Валентин се е прожектирал на рекордните 69 екрана. В официалните данни се съобщава, че в този ден Cinema City са отчели рекорден за деветгодишната си история брой зрители за един-единствен ден, но уви точни числа не се съобщават – и по-добре, защото денят ни щеше да стане още по-… „сив”.

На второ място откриваме „Пътят на Юпитер” – друга брадва, която прави повече пари, отколкото е редно предвид качествата ѝ (поне, за разлика от „Нюансите”, в останалия свят „Юпитер” е сериозно боксофис разочарование). За втория си уикенд фантастичната приказка на Уашовски е спечелила 13 903 зрители и 146 577 лева., с което общите ѝ резултати до момента стават в размер на 51 626 зр. и 522 438 лв. За същия период, по-доброто космическо приключение – „Пазителите на галактиката” е разполагал с 44 790 зр. и 423 417 лв.

Героичната шесторка” заема третото място с 4 852 зрители и 45 967 лева. За месец разпространение фантастичната анимация на Disney е спечелила 56 186 зр. и 521 322 лв., което е далеч, далеч пред постижението на „Разбивачът Ралф” (26 981 зр. и 258 434 лв.). За сравнение, „Героичната шесторка” продължава да върви близко до праисторическата анимация „Круд”, която за същия период е разполагала с 56 910 зр. и 522 272 лв.

Четвърти е „Жокерът” на Джейсън Стейтъм, който приключва уикенда с 3 285 зрители и 27 454 лева. До момента екшънът е спечелил 31 524 зр. и 253 873 лв., което е една идея повече от резултата на „Отбранителна линия” (32 469 зр. и 243 993 лв.).

Пети с 2 385 зрители и 17 992 лева се нарежда „Овцата Шон: Филмът”, който за 10 дни е спечелил  6 273 зр. и 46 228 лв. От stop-motion анимациите през последните години, с по-малък резултат е бил единствено „Коралайн и тайната на огледалото 3D” (2 140 зр. и 22 209 лв.).

Останалите две нови предложения „Китайски пъзел” – третата част от поредицата „Испански апартамент” на Седрик Клапиш, стартирала с „Европудинг”, и „Човешки капитал” на Паоло Вирци, дебютират съответно на 18-то и 22-ро място. „Китайски пъзел” регистрира 245 зрители и 1 600 лева (391 зр. и 2 918 лв. с предварителните прожекции), което е доста по-малко от дебюта на предишния филм от серията – „Руски кукли” (600 зр. и 3 838 лв.). „Човешки капитал” е привлякъл едва 167 зрители и 1 160 лева. Заедно с предварителните и фестивални прожекции до момента филмът разполага със 768 зр. и 5 274 лв.

Тази седмица филмите от Топ 10 са били гледани от рекордните 104 281 зрители, донесли приходи от 900 843 лева, което е със 74,8% повече от миналата седмица, когато „Пътят на Юпитер” оглави класацията с 24 116 зрители и 252 577 лева, и 125,5% повече от миналата година, когато „Живи легенди” застана начело с 13 392 зрители и 110 998 лева.

[table id=284 /]

<< Предишна седмица

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

16 Comments

 1. Българските жени са ненормални…..
  Мен сега ще ме е срам да се сещам за Класация за вечни времена в България…………….
  Искренно се надяван на следващата седмица да падне поне с 80% и да се срине… Но като познавам какво мислен имат нашите родни български патки…..

  П.С.
  На второ място откриваме „Пътят на Юпитер” – друга брадва,

  Хахаха… тук вече наистина ме разсмяхте 🙂

 2. „Българските жени са ненормални…..“

  Жените (бг или не) направиха тази помия хит, да. Но други хитове като: Transformers 1, 2 ..100 или The Expendables са успешни заради мъжете. Така че, такива изречения са ми смешни. Ясно е, че повечето хора не схващат идеята за качествено кино и всяка втора боза в България е „мега якия филм“. Просто така се случи, че на жените от доста време не беше предоставяно нещо специално за тях,техният клиширан екшън. Трябваше им техния Transformers.

 3. @Bobby
  Съгласен съм, не бива да се обвиняват половете за успеха на брадвите. Всички сме в кюпа. 🙂

 4. Мизерията и чалга възпитанието са виновни.Та този сюжет е мокрият сън за всяка млада разпоретина и дърта чанта-принца перфекшън,който ще ги спаси от сивият им живот и яко ще им го начука,така че направо да им излезе пред устата.Мадона има право като казва, че мъж като главният герой никога не би харесал смотана п..ка като главната героиня.Романът е по зле и от Здрач,ако това е въобще възможно.Като човек, който е изпитвал истинско удоволствие от отдаването на другиго ще кажа, че тази булевардна харч на хартия наистина е писана от човек, който май бегло е чувал за това какво е секс.А пък авторката -кугар уж се уредила с младок..и какво ще и опъва бръчките срещу заплащане?Освен това този филм сме го гледали отдавна в къде къде по секси версии.То хвани Дива орхидея,9 седмици и половина,Последно танго в Париж, та даже и във Вреда с Джеръми Айрънс сексът е по възбуждащ..Сега се сещам за аналната обсесия на Джо Естерхас в Първичен инстинкт и Сливър.
  И накрая едно обръщение към малките п.тки:Да не би според вас киното да е от ВчЕРА?
  В такива дни се гордея,че съм различен:)Да на мъжката любов!хи хи

 5. Филма и книгата са малоумни (не съм ги чела/гледала и няма), но парите не миришат 🙂

  @ Papa Joe
  Коментарите ти са първосигнални и комплексарски като цяло. Ясно е, че става дума за продукт

  @Дринов,
  в интерес на истината имам една приятелка – истинска BDSM – и тя страшно се издразни на книгата 🙂

 6. Нито са комплексарски ,нито първосигнални коментарите ми Габриела, а ти щом си толкова отворена я кажи откъде произлиза латинският израз дето използва.
  Продукт- да права си продукт -опакован в целофан шит

 7. Бате това не е 2002 дето теглехме във фрий техно линк една емпетройка по 40 минути и някой като кажеше нещо на маса, нямаше как да го оборят, щото нямаше как да си рисърчнеш в телефона за 20 секунди дали аджеба е прав некой си или е крив. Сам си го каза, макар и с други думи, какво очакваш – ГабриеДабълЕл-а да ти каже „Верно, не знам кво е, па и не знаех, че е от латински…“ ?
  Нема се получи, да сереш е изкуство, ама вече всеки може да те избърше и е спорно кое смърди повече.

 8. Нито Габриелка,нито псевдо сърчето ме разбраха.Габриелка каза,,Парите не миришат“-това беше латинският израз,не онова за бдсм.И чакай да я ограмотя и теб и нея,докато не съм я ограмотил нея орално, тебе анално,щот вече ме дразните.Израза е употребен в произведението ,,12 те цезаря“на секретаря на императрица Фаустина -Гай Светоний Транквил и визира животоописанието на божественият Веспасиан Флавий(император (68-78 г.сл.Хр.,в което се разказва любопитен анекдот.Та въпросният принцепс след разхищенията на Луций Домиций -Нерон и последвалите го 3 ма императори-се наложило да въведе редица нови данъци,един от които бил този върху отходните места.Когато синът му и негов наследник Тит Флавий го попитал не е ли срамно да се налага подобен данък Веспасиан му подал един денарий и го попитал дали денарият мирише.Онзи отвърнал ,че не миришат и тогава баща му рекъл, че тези пари са събрани от въпросният данък.Оттам и изразът ,,Парите не миришат“
  Урок предаден!
  ..като я питах за латинския израз и сках да и кажа , че не плащам данък обществено мнение-

 9. Аз пък ще сменя темата. Знаете ли кога излиза KIngsman по нашите кина? Чувам много добри отзиви за него.

 10. @Papa Joe,
  Без майтап, мерси! Няма лошо да научиш нещо ново. Това за данъка не го знаех 🙂

 11. Дразня те и заради тва искаш да ме ебеш анално ? Сигурно бая те бият по оградите на детските градини.