Рийз Уидърспун и Александър Пейн

Kакто се и очакваше, Рийз Уидърспун получи номинация за „Оскар” за ролята си в „Wild”, а докато потропва нервно с краче до раздаването на наградите, тя сигурно вече се подготвя за следващата си роля – наскоро беше обявено, че тя ще се „смалява” (или напротив) заедно с Мат Деймън в „Downsizing” на Александър Пейн, с който вече са работили заедно по„Election”.

Очевидно нещата вече се движат с пълна пара, след като снимките ще започват всеки момент – само мистър Деймън да приключи с Ридли Скот и „The Martian” и станат ли известни още подробности по проекта, ще се постараем да ви информираме своевременно. А Междувременно пък, може да си припомните доста обещаващият сюжет на филма:

Действието на „Downsizing” започва в Норвегия, в не много далечното бъдеще, когато благодарение на откритие на скандинавски учени (хипари по душа) хората ще съумяват да се смаляват до 1/8 от нормалните си размери и това ще служи за решение с проблема на свръх-консумацията и главоломното намаляване на ресурсите на Земята. „Малките” се преместват да живеят в малки градове, защитени от големи мрежи (които ги пазят от буболечки), осребряват спестяванията си (1 „голям” долар се равнява на 500 „малки”) и се пенсионират в намаления си размер. „Малките” живеят с по-малко храна, на по-малка територия и произвеждат по-малко боклук. Любопитно е, че американците могат сами да решават дали да се смалят, но в Европа, където суровините са почти изчезнали, законодателството задължава 40 % от населението да предприеме тази мярка, независимо дали иска или не! За големите светът се смалява, в очите на малките – става все по-голям, ала за всички той е все по-страшен…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *