Откакто отбелязахме новината за подготвяното продължение на „Now You See Me” („Зрителна измама”) не сме писали нищо за филма, затова нека сега да започнем с това, че продуцентите пропуснаха златен шанс да „влязат в историята” като го озаглавят „Now You Don’t” – което първо, щеше да е чудесна заиграва с известния израз, и второ, щеше да е перфектен мета-коментар как благодарение на ужасната финална развръзка на предишния филм, доста хора ще пропуснат да го гледат на голям екран. Вместо това, те избраха ужасно генеричното „Now You See Me: The Second Act”, което, разбира се, им върши далеч по-добра работа за (почти) неизбежните предстоящи продължения „The Third Act”, „The Final Act” и т.н.

Но да оставим заглавието настрана и да преминем към основната част от новината – първата снимка (чрез Fandango) на главните действащи лица, както и краткия официален синопсис.

Now You See Me: The Second Act

Както вероятно забелязвате, голяма част от оригиналния актьорски състав на първия филм се завръща – Джеси Айзенбърг, Уди Харълсън, Дейв Франко, Марк Ръфало и Майкъл Кейн, а новите попълнения са Лизи Каплан, чиито образ ще служи за заместител на този на Айла Фишър, която не може да участва, тъй като е в напреднала бременност, и Даниел Радклиф (изглежда адски нелепо, между другото), който според предварителната информация ще играе сина на Майкъл Кейн. Към екипа се присъединяват още Санаа Лектън и Джей Чо, но те липсват на снимката.

Ето какво ще правят нашите герои този път:

Една година след като надхитриха ФБР и спечелиха обожанието на публиката със своите впечатляващи спектакли, Четиримата конници се завръщат триумфално и ще се изправят лице в лице с нов враг, който ги принуждава да извършат техния най-опасен номер до момента.

Няма как да не е „най-опасният до момента”. Силно се надяваме филмът да има да предложи нещо повече от поредната игра на „котка и мишка”, последвана от някоя нелогична врътка, която да съсипе и без това слабата история. Ако трябва да съдим само по синопсиса (и на базата на първия филм, разбира се), засега определено сме „Now You Don’t” по отношение на този филм, но ще изчакаме да видим и някой трейлър. Не че ще им се вържем по някакъв начин, колкото и да са добри, просто заради принципа.

На режисьорското столче на „Now You See Me: The Second Act” Луи Летерие е заменен от Джон М. Чу („G.I. Joe: Ответен удар”), а актьорите са Джеси Айзенбърг, Уди Харълсън, Дейв Франко, Марк Ръфало, Майкъл Кейн, Лизи Каплан, Даниел Радклиф, Санаа Лектън, Джей Чо и други.

Премиерата е 10 юни 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *