Въпреки „Златният глобус” на Иън Макшейн преди 11 години и още над двайсет отличия в тригодишната слава на телевизионния сериал „Deadwood”, НВО преценяват, че сюжетите от 19 век в престъпния, корумпиран град вече не са (достатъчно) интересни за публиката, и след 36 епизода приключва живота на сериала. С промяната в програмна дирекция на НВО, нейният нов програмен президент Кейси Блойс се включва с разяснение по теми като осми сезон на „Игра на тронове”, който ще бъде последен, очаква ли се да има трети сезон на „True Detective” и да, подготвя се пълнометражен филм „Deadwood”.

„Дейвид (Милч, създателят и сценарист на поредицата) пише сценария. Все още не сме го прочели… Вярвам, че ще бъде много добър.”

Това е отговорът на шефа Блойс на въпроса за завръщането на любимата уестърн-поредица. Вероятно той няма как самостоятелно и безапелационно да даде „зелена светлина” на филма, но споделя, че има „добро усещане” за проекта и с нетърпение очаква да прочете написаното от Милч.

Искрено се надяваме пълнометражната (нова) версия да притежава емоционален заряд и интригуващ сюжет в традицията на познатите жанрови характеристики, но няма да се оплакваме и от приятни, провокативни изненади. Още повече, разчитаме скоро да се разлети в пространството повече информация за проекта, за да стане ясно дали оригиналният актьорски екип от телевизионната поредица ще се появи (изцяло или частично) в подготвяния филм. Във всички случаи – разчитайте на ъпдейти.

За финал се изкушаваме да ви поздравим с едно много любимо парче, което се връзва и тематично с новината.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *