Дейвид Финчър и Джеймс Елрой

Преди около година и половина, покрай новината за евентуален сериал по „Поверително от Ел Ей” на Джеймс Елрой, споменахме и за „Shakedown” – още един сериал, който се подготвяше от FX и тогава предположихме, че ще е адаптация на едноименната новела на автора.

Сега разбираме, че проектът не само все още съществува, но си има и режисьор и то какъв – Дейвид Финчър е един от любимците ни и досега не ни е разочаровал. Всъщност засега имаме потвърждение само, че Финчър и Елрой са изпълнителни продуценти, но се надяваме НВО да го убедят да режисира поне пилота, ако не и още няколко епизода.

Според последните слухове, „Shakedown” няма да е екранизация по гореспоменатата новела, но дори и да е така, подозираме, че ще има доста прилики, имайки предвид, че става дума за същия период (50-те години на миналия век), същия град (Лос Анжелис и по-точно, „the seedy underbelly” на разкъсвания от престъпност град), същите гангстери и най-вероятно, за поредния герой, вдъхновен от Фред Оташ.

Оташ е действителната личност, по която са моделирани няколко от по-известните герои на Елрой – бивше ченге, частен детектив, информатор и специалист по следене и подслушване, работил за няколко правителствени агенции и сътрудничил на клюкарски списания. Ако ви звучи познато, вероятно сте гледали класиката „Поверително от Ел Ей”.

За съжаление, за „Shakedown” не знаем нищо повече (като например премиерна дата, която да чакаме с нетърпение), но като утешение идва информацията, че Финчър ще работи и по НВО шоуто „Living on Video” за снимането на музикални видеоклипове през 80-те.

Той ще режисира първия епизод и ще е изпълнителен продуцент, а спокойно могат и да го ползват за консултант – той е режисьор на не един или два от най-популярните клипове от 80-те и 90-те. Обикновено експерти и аматьори определят „Vogue” на Мадона като най-добър и ние сме склонни да се съгласим. Костюмите спокойно ще паснат и за „Shakedown”…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *