Марк Райлънс

Сигурни сме, че отдавна ви е познат „мултитаскинг”-а на Спилбърг и че „шило в торба не стои”, най ми по два проекта захваща! Паралелно с шпионския трилър, посветен на Студената война, в който участва Том Ханкс, режисьорският гений работи и по подготовката на екранизацията на „The BFG”. Двете начинания ще бъдат реализирани току едно след друго, като адаптацията по историята на Роалд Дал е предвидена с начало на снимачния период след няколко месеца, в ранната част на 2015.

Преди време стана ясно кой ще влезе в ролята на главния герой „големия добър великан”. Това е британецът Марк Райлънс, наричан един от най-добрите Шекспирови актьори на нашето време и носител на три награди „Тони”. Той ще „размаха уши” в бъдещия филм, като все още не е сигурно дали ще се използват грим/пластики, „motion-capture” или образът ще бъде „композиран” с помощта и на двете техники.

Напомняме отново, че сценарият е поверен на Мелиса Матисън („E.T.”), а историята от романа, излязъл през 1982 година, ни среща с момиченцето Софи, което с помощта на ГДВ и английската кралица ще трябва да се пребори с човекоядни и злобни великани. Междувременно стана ясно, че и внукът на Дал, Люк Кели, който „управлява” литературното наследство на дядо си, също е възхитен, подобно на самия Спилбърг, че „Райлънс е избрал „The BFG” за свой следващ проект”.

Това е известната до момента информация. Напомняме само, че Спилбърг не за първи път ще снима два проекта, „залепени” един след друг във времето – стартирал е „Списъкът на Шиндлер” веднага след приключване на „Джурасик парк”, в подобна „хватка“ през 2011 са „Приключенията на Тинтин” и „Боен кон”.

Ще очакваме с нетърпение Спилбърговото творение – на 1 юли 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Страшно много се кефя на този! За първи път го гледах в „Анонимен“ на Емерих. Огромен е!

  2. Жалко, че не им се получи като хората… още по-жалко е, че Великана беше анимиран. Тотално прахосничество на талант.