Брайън Кранстън

Федерален агент, инфилтриран в наркокартела Меделин – това е ролята, в която ще видим любимия на всички (не само заради „Breaking Bad”) актьор Брайън Кранстън. Носителят на „Еми” ще пресъздаде голяма част от истинските неща, случили се на Робърт Мейзър, известен в „подземния свят” като Боб Мусела.

Както самият агент обяснява в сайта, пълен с информация за годините под прикритие, „извършил съм повече престъпления в сравнение с доста от хората, които лежат в затвора, но ми беше „наредено” да живея така от американското правителство”. Историята на „The Infiltrator” предава възхода и провала на една от най-мащабните операции за пране на пари на всички времена; разказани са подробности за успешните действия на агента, който успява да „закопчае” безскрупулни банкери, манипулирали международната финансова система в услуга на наркобосове (включително Пабло Ескобар), корумпирани политици, терористи; Мейзър успява да събере част от доказателствата, с които да бъде осъден генерал Мануел Нориега.

През 1987 година Мейзър започва да навлиза в средата на банкерите, които стоят зад картела Меделин. В продължение на 5 години той спечелва доверието на много ключови „играчи” и по време на една фалшива сватба федералните агенти арестуват 40 високопоставени престъпници, като всички са осъдени и изпратени в затвора. „The Infiltrator” е изпълнен с опасни лъжи, луди бягства и много екшън, присъщи на истински трилър – с тази разлика, че всичко в историята е истина.

Брад Фърман, с когото Кранстън работи в „The Lincoln Lawyer”, ще режисира подготвяния филм. Елън Браун Фърман е написала сценария по автобиографията на Мейзър. Снимките на „The Infiltrator” се очаква да започнат през януари 2015, в Лондон, Париж и Флорида; евентуалната премиерна дата се губи в необозримите пространства на бъдещето.

И ако след всичко казано дотук не сте сигурни, че филмът ще се получи „трепач” – и заради историята, и заради Брайън Кранстън в главната роля – ето и малко документални кадри за допълнително убеждение (да не се налага да вадим пистолет!)…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Това има огромен потенциал….
    Искрено се надявам да се получи супер качествено.. има потенциала да е добър колкото История от Бронкс, Добри момчета, че даже и Кръстникът….