Кевин Костнър

Паралелно с „ри-буут”-а на Джак Райън, с Крис Пайн в главната роля и режисиран от Кенет Брана, Paramount имат желание да развият различен персонаж от произведенията на Том Кланси (както намигват он-лайн колеги отвъд Атлантика, може пък Кланси да стане за Paramount това, което е Лъдлъм за Universal). Става дума за Джон Кели, който се превръща в агент Джон Кларк, и беше изигран през 1994 година от Уилям Дефо в „Реална опасност” и през 2002 от Лиeв Шрайбър във „Всички страхове”. Кристофър МакКуори, познат като сценарист на „Операция Валкирия” и „Обичайните заподозрени” (о, ужас! – и на „Туристът”), завършва за компанията „Jack Reacher” и е получил предложение да адаптира романа на Кланси от 1993 година „Without Remorse”.

Освен сценарист на бъдещия проект, Маккуори вероятно ще се нагърби и с режисьорските отговорности. Особено интригуващо ще бъде за него да пригоди за широката публика сцените на насилие и да адаптира специфичната мрачна атмосфера на романа в продаваем и най-важното – търсен кинопродукт. Творбата на Кланси е посветена на отмъщението – неговият герой Кларк губи съпругата си, а после и приятелка-проститутка, спасява американски пилоти от затворнически лагер във Виетнам (може би действието трябва да се адаптира към съвременността, вместо да остава в 1970) и решава да попилее както надзирателите на сънародниците си, така и сводниците, използващи своите момичета за „мулета” за дрога.

Все още не може да се предполага на коя от младите екшън-шпионски звезди ще бъде поверена главната роля, но преди дни стана ясно, че Кевин Костнър е в преговори за участие в по-напредналата продукция по Том Кланси. Брана е решил да го ангажира за ЦРУ-ментор на младия Джак Райън, като ролята му ще наподобява адмирал Гриър на Джеймс Ърл Джоунс, но няма да се припокриват, а и се говори, че самият Джоунс ще има адмиралско участие в новия старт на франчайза. Също така плъзнаха сериозни слухове за свързване между Райън и Кларк като персонажи от различните романи, подобно на вселената Марвъл, особено след успеха на „Отмъстителите”. Нищо чудно да поканят Костнър като гост-звезда в „съседния” филм, а след някоя и друга година може да решат да доразвият и/или преразкажат взаимовръзките между тях. Холивуд е способен на всичко в името на най-важните цифри в този бизнес – боксофис-резултатите!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments