„Deadpool” възкръсва от мъртвите

След 10-годишно чакане и обещания, немислимото се случи и „Deadpool” излезе от дългия списък на филми, които привидно нямат шанс да достигнат големия екран. Днес FOX официално обявиха, че Дедпул най-накрая ще получи обещания си самостоятелен филм, в който да се разгърне пълноценно, като датата е 12 февруари 2016 г. Мнозина помнят, но мечтаят да забравят, че героят получи първата си екранна поява като злодей в „Х-мен Началото: Върколак”.

След излизането на филма за Върколака, Дедпул достигна пика на популярността си. Marvel започнаха да издават повече поредици за него, отколкото за най-известния си герой- Спайдър-Мен, а на феновете бе обещан самостоятелен филм, който да оправи кашата, която „Върколака” създаде. За филм за Дедпул се говори от 2004 г., когато Дейвид Гойър бе назначен за режисьор и сценарист, но проектът се разпадна. След наемането на сценаристите Пол Уърник и Рет Рийс („Zombieland”), Дедпул бе предложен на Робърт Родригес, който оцени положително написаното от тях, но заложи на други проекти.

Сценарият изтече злополучно в интернет, но  отзивите бяха меко казано позитивни, защото същината на героя бе най-накрая отразена с всички негови запазени марки: разбиването на четвъртата стена, насилие в чудовищни измерения, вулгарност, инфантилност и дори тъгата зад чудовищното съществуване на Уейд Уилсън. За режисьор на филма бе избран първо непознатия никому швед Адам Берг, а като окончателен – VFX специалиста, основател на Blur Studio Тим Милър, работил по началните надписи на „Мъжете, които мразеха жените”, „Скот Пилгрим срещу света” и „ Х-Мен 2”.

Тестов материал бе заснет през 2012, а през юли 2014 изтече в интернет за всеобща консумация (може да го видите по-долу). Непрекъснати петиции и молби на феновете бяха игнорирани с години. Може би успехът на нетрадиционни герои като „Пазителите на галактиката” е убедил FOX, че не е от значение популярността на героя сред масовата аудитория, а качеството, което може да предложи. Сценаристът Рет Рийс събра през септември 60 000 отзива в Twitter в борба за вниманието на FOX, а Райън Рейнолдс случайно спомена вчера, че интернет има свойството да премества планини и днес няма как да не се съгласим с него.

От FOX не потвърждават участието на Райън Рейнолдс, но за всеки, следял проекта, то е малко или много сигурно, предвид факта, че той може да получи и заслуга като сценарист. Новината със сигурност пристига неочаквано, като предстои да видим дали срокът на Дедпул вече не е изтекъл…

http://www.youtube.com/watch?v=CphFZGH5030

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 Comments

  1. Не знам как са му пуснали зелена светлина, без да знаят какъв е рейтингът на филма.