За последно се възхищавахме на епичния поглед на Джон Ву върху китайската история когато у нас минаха (много краткотрайно) на екран „Червените скали”. Междувременно споменахме за амбициите на режисьора да екранизира детайл от друг, по-близък период от историческата реалност – във „Flying Tigers”, фокусиран върху Втората световна война. А ето, че в момента имаме възможност да видим кадри от почти готовия му най-нов филм, който е (не точно) съвсем различен – разказ за три любовни истории през 40-те години на 20 век в Тайван и Шанхай.

Видеото не е точно трейлър, защото ще имате възможност да чуете самия Ву, който сякаш повече разказва, но на едно-две места звучи като че ли се оправдава – а защо, да го пита човек? „The Crossing” си изглежда доста вдъхновяващо. Всъщност – преценете сами!

Хората го смятат за екшън-режисьор, пък той може да прави и любовни филми – видяхте ли сега, като съдите прибързано, какви грешки стават! Шегата настрана – с нетърпение очакваме да видим резултата, още повече сценарият е дело на Хуей-Лин Уан (позната ни от „Тигър и Дракон” и „Lust, Caution” на Анг Лий). Сюжетните линии се преплитат на борда на обречения параход Тайпин, наречен „Китайския Титаник”, който превозва стотици бежанци от угрозата от комунизма в последните дни на Гражданската война през 1949 година, към техния жадуван нов живот в Тайван. Сблъсък с по-малкия плавателен съд „Чънюен” през нощта на 27 януари става причина всичките 1500 пътници, заедно с екипажа (въпреки, че параходът е трябвало да превозва най-много 580 души!), да намерят смъртта си във водите на Източнокитайско море.

Предвижда се този епос, реализиран, както е  видно, с внимателен подход към богатите във визуално отношение сцени, да бъде поднесен на зрителите в две последователни години – явно сюжетът не може да се „събере” в традиционното кино-времетраене, и Джон Ву предпочита да не прави компромиси. Като ще се създават мащабни „платна” (само можем да си представяме бюджета!) – трябва да има защо!

Джон Ву е разпределил ролите в най-новия си филм между прекрасната Джан Дзъи, Хуан Сямоин, Сун Хай-кае, Тун Дауей, Масами Нагасава и най-любимия ми Такеши Канеширо!

Премиерата на първата част на „The Crossing” в Китай е предвидена за 2 декември и според Variety се очаква да бъде конвертирана, за да я представят във вариант 3D. Втората част се очаква да излезе на екран през май догодина.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Музиката е прочувствена 🙂 (ако е от филма), а продукцията изглежда да е „епична“.

  2. Изглежда страхотно, само да не прекалява със слоу-моушъна 😉

  3. Аз лично ще се зарадвам ако филма бъде излъчен и по БГ кина. Аз съм голяма фенка на Джан Дзъи.