Въпреки че не си позволяваме да се навиваме и запазваме известна доза скептицизъм, гледаме към „Good Kill” на Андрю Никъл с надеждата, че режисьорът най-накрая ще излезе от творческата криза, в която сам се набута (чиито апотеоз е трагедията „Скитница”) и отново ще ни напомни за човека написал „Шоуто на Труман” и режисирал „Гатака” и „Цар на войната”.

Съдейки по отзивите за филма от Венеция и Торонто, Никъл определено прави крачка в правилната посока – макар и да не е супер сигурна и непоклатима, но ние предпочитаме да видим поне един пълен трейлър, за да преценим дали можем да се доверим на тези отзиви. Не за друго, а защото не сме супер впечатлени от първия официален клип, който визуално изглежда окей, но откъм история (особено частта със семейството на талибанския командир) ни е малко по-клиширан, отколкото можем да преглътнем безболезнено.

Да, клипът не е добър, но за сметка на това, първият постер е отличен. Вижте го, а веднага след него си припомнете официалния синопсис. Също така, ако вече не сте го направили, можете да видите и първите снимки от филма.

палакт

Действието на „Good Kill” се развива в Лас Вегас и разказва за бивш пилот (Хоук), който с помощта на дистанционно управлявани дрони се сражава с талибаните по 12 часа в денонощието, след което се прибира вкъщи и се кара със съпругата и децата си през останалите 12. Но пилотът започва да поставя под съмнение своята мисия. Дали не създава повече терористи, отколкото премахва? Дали не води война без край? „Good Kill” е историята на един войник – история с епични последици.

Сценарист и режисьор на „Good Kill” е Андрю Никъл, а в ролите са Итън Хоук, Дженуари Джоунс, Зоуи Кравиц, Брус Грийнуд, Джейк Ейбъл и др.

Филмът все още няма американски дистрибутор.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Абе, къде е клипа, бе? Защо на мен не ми се отваря, дори не ми го display-ва. 🙁