В края на април, по повод предстоящото представяне на филма в Кан, видяхме първия трейлър на най-новия режисьорски проект на Томи Лий Джоунс („The Three Burials of Melquiades Estrada”, „The Sunset Limited”) уестърна The Homesman”, а сега по случай наскоро обявената американска премиера, получаваме и нов щатски трейлър.

Действието на „The Homesman” се развива в средата на 19 век в Дивия Запад и разказва за бившата учителка Мери Бий Къди (Хилъри Суонк), която се наема да ескортира три изгубили разсъдъка си жени от Небраска до Айова. Задача, която в онези времена е непосилна за сама жена, независимо колко безстрашна, и Къди осъзнава, че няма да се справи без помощ. Така тя „наема” – спасява го от почти сигурна смърт – пропадналия скитник и бандит Джордж Бригс (Джоунс) и двамата поемат през суровите, но красиви земи на Небраска, преследвани от психологически и физически опасности на всяка крачка.

Определено трейлърите изглеждат любопитно и като добавите впечатляващия творчески екип, начело с големия Томи Лий Джонс, няма как да не проявяваме интерес към филма. Отзивите от Кан не бяха супер възхваляващи – критиките са главно към това, че е тонално неравен, лутащ се от комедия до тежка драма и обратно в рамките на броени минути, но повечето хора му дават положителна оценка и го определят като един от най-странните американски уестърни, което (поне за нас) е в огромен плюс.

плакат

Режисьор на „The Homesman” е Томи Лий Джоунс, който е изпълнител на една от главните роли. Партнират му Хилъри Суонк, Мерил Стрийп, Джон Литгоу, Джеймс Спейдър, Уилям Фикнър, Тим Блейк Нелсън, Хейли Стайнфелд, Миранда Ото, Грейс Гъмър, Соня Рихтер и Джеси Племънс.

Премиерата е 14 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Ооо! Тук участва дъщерята на Мерил Стрийп и самата Мерил… интересно. 🙂

  2. Да. 🙂
    Между другото, аз двете и дъщери въобще не мога да ги различавам, нищо че не си приличат. 🙂

  3. Grace и Mamie ли бяха актрисите…. да. Имат доста черти на майка си, но според мен Henry (сина й) най-много прилича на Meryl. 🙂

  4. Сигурно няма да се добере до Оскарите, въпреки претенциите си.

    А и така да крият най-добрия си актьор…

  5. Най-добрите неща е хубаво да остават скрити. 🙂 Ама нека не омаловажаваме останалите актьори за сметка на твоя любимец. 🙂

  6. Абе, това кой е по-по-най е относително. Важното е, че по принцип има доста талантливи хора във филма. 🙂