Преди близо месец предстоящата екранизация по биографичния роман на Филип ПетиTo Reach The Clouds” се сдоби ново заглавие – „The Walk”, покрай което получихме и първия си задкулисен поглед към филма на Робърт Земекис, представящ главните актьори Джоузеф Гордън-Левит, който е в ролята на Пети, и Шарлот Ле Бон. Сега Sony Pictures (чрез USA Today) представят и първите официални снимки.

The Walk” ще разкаже историята на Пети, който през далечната 1974 година, без официалното разрешение на властите и без каквито и да е мерки за сигурност, извървял по въже разстоянието между двете кули-близнаци на Световния търговски център в Ню Йорк.

Джоузеф Гордън-Левит и Шарлот Ле Бон

The walk

Доста ужасна перука! Не я коментирахме на задкулисната снимка, защото не бяхме сигурни, че и в самия филм ще изглежда така, но тук няма как да замълчим. Напоследък доста често попадаме на подобни кофти перуки и се чудим как не виждат хората от екипа, че са ужасни.

Ще бъде много тъпо, ако Земекис свърши поредното си техническо чудо, като пресъздаде напълно правдоподобно кулите на Световния търговски център и зашеметяващия височинен преход на Пети, а ние бъдем изкарани от филма от нещо толкова тривиално като нелепа перука. CG да му я направят косата, по-добре ще стои. Ама да видим как ще изглежда в трейлъра.

В един августовски ден стотици хиляди хора се събират в основата на кулите-близнаци, за да станат свидетели на невижданата дързост на 24-годишния акробат Филип Пети, който ще премине по метален кабел, опънат от едната до другата кула на 411 метра над земята. Буквално за часове удивителното постижение се превръща в сензация. В продължение на 6 години Пети пази ревниво своята мечта, която успява да реализира благодарение на група ентусиасти-съмишленици, с които заедно заговорничат, уговарят, спорят, работят упорито, репетират и импровизират. Резултатът е безпрецедентен въздушно-акробатичен номер.

Режисьор на „The Walk” е Робърт Земекис, сценарист е дебютантът Кристофър Брауни, който екранизира биографичния роман на Филип Пети, а в ролите ще видим Джоузеф Гордън-Левит, Шарлот Ле Бон, Бен Кингсли, Джеймс Бадж Дейл, Бен Шоурц, Стив Валантайн и др.

Премиерата е 2 октомври 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *