Като върли почитатели на Робърт Земекис се възползваме и от най-дребната възможност, за да драснем два реда за най-новия му игрален проект, създаден по биографичния роман на Филип ПетиTo Reach The Clouds”, в който той си припомня как през далечната 1974 година, без официалното разрешение на властите и без каквито и да е мерки за сигурност, извървял по въже разстоянието между двете кули-близнаци на Световния търговски център в Ню Йорк.

А споменатата „дребна възможност” е смяната на заглавието от „духовното” „To Reach The Clouds” на далеч по-практичното „The Walk” – смяна, която бе обявена от изпълняващия ролята на Пети Джоузеф Гордън-Левит, който чрез своя фейсбук акаунт разпространи първия задкулисен кадър от снимачната площадка на филма. Освен Левит, на снимката виждаме и доста симпатичната Шарлот Ле Бон, чиято роля все още не е известна.

Левит и Шарлот Ле Бон

Вярно е, че снимката не е нещо особено – няк’ви опулени мутри, но все пак това е първият ни поглед към героите на филма, облечени така, както ще изглеждат на екран, както и към част от декор, така че смятаме, че си заслужава отделеното внимание.

Като допълнение ви предлагаме да видите официалния синопсис на книгата, както и още една снимка, на която Филип Пети учи Левит на „любимия си възел”.

Филип Пети учи Левит

В един августовски ден стотици хиляди хора се събират в основата на кулите-близнаци, за да станат свидетели на невижданата дързост на 24-годишния акробат Филип Пети, който ще премине по метален кабел, опънат от едната до другата кула на 411 метра над земята. Буквално за часове удивителното постижение се превръща в сензация. В продължение на 6 години Пети пази ревниво своята мечта, която успява да реализира благодарение на група ентусиасти-съмишленици, с които заедно заговорничат, уговарят, спорят, работят упорито, репетират и импровизират. Резултатът е безпрецедентен въздушно-акробатичен номер.

Режисьор на „The Walk” е Робърт Земекис, сценарист е дебютантът Кристофър Брауни, който екранизира биографичния роман на Филип Пети, а в ролите ще видим Джоузеф Гордън-Левит, Шарлот Ле Бон, Бен Кингсли, Джеймс Бадж Дейл, Бен Шоурц, Стив Валантайн и др.

Премиерата се очаква през октомври 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. След ролята си в „Looper“ Джоузеф Гордън-Левит навсякъде ми прилича на Брус Уилис 😀 Иначе Земекис е изрУд и силно стискам палци филмът да се получи … не че се съмнявам де 🙂