Къмбърбач, Бейл, Бланшет

Неизбежно е в летните дни да пропуснем някой и друг важен акцент от световната киномозайка, но рано или късно идва време, в което поправяме грешката. Известно ви е вече съперничеството между Disney и Warner Bros. по повод екранизациите на „Jungle Book” – Disney и режисьорът Джон Фавро ще са готови още през октомври догодина, но пък за момента по-очаквания от нас вариант ще се появи на екран една година по-късно, режисиран от Анди Съркис. В „Jungle Book: Origins” ще чуем тигъра Шир Хан да говори с гласа на Бенедикт Къмбърбач.

Ето какво споделя дебютантът-режисьор Съркис за своя проект:

„Екранната адаптация на Стив и Кали Клоувс е вярна на оригиналната книга, не се страхува от мрачните нюанси и това много ме радва. Джунглата е като Райската градина, едно прекрасно място, в което израства Маугли, но там има и много страховити неща…”

Вярваме, че ще ни ги покажат! Което надали може да се очаква от филм на Disney…

Наред с Къмбърбач, Анди Съркис е успял да привлече в актьорския си екип и звезди като Крисчън Бейл, за гласа на черната пандера Багира и Кейт Бланшет, за гласа на злия питон Ка. Към тях ще се присъединят още: Том Холандер (чакала Табаки), Рохан Чанд (Маугли),

Наоми Харис (Ниша), Еди Марсан (Вихаан) и Питър Мълан (Акела). Освен това, Съркис е уредил и себе си с роля – тази на мечокът Балу.

Само за сравнение и информация, за своята версия Джон Фавро е ангажирал актьорите Нийл Сети, Бил Мъри, Лупита Нионго, Идрис Елба, Скарлет Йохансон, сър Бен Кингсли, Кристофър Уокън и Джанкарло Еспозито – не по-малко впечатляващ състав.

Все още не е ясно кога ще започне „производствения” процес по „Jungle Book: Origins” на Съркис, но идеята е той да е комбинация между технологията „motion capture”, CG-анимация и реални снимки. Премиерата се очаква да бъде на 21 октомври 2016 година. Нямаме търпение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Игралният Дисни ’94 на Стивън Сомърс с Джейсън Скот Лий, Лина Хийди, Сам Нийл…
    е доста добър приключенски филм насред всякакви други екранизации / анимации.

    😛 Zenescope Comics пуснаха своя версия за подрастващи в стила си:
    http://www.comicvine.com/grimm-fairy-tales-presents-the-jungle-book/4050-47056/