The Last Of Us

Още в края на миналата зима се заговори за филмовата версия на видеоиграта „The Last Of Us“, но едва сега смогваме да я отразим, пък и имаме повод: появиха се новини от самия Нийл Дръкман! При това нещата, изглежда, ще се случат скоро, а и ще имат амбициозни пропорции…

За незапознатите: „The Last Of Us“ е не само един от най-касовите, но и един от най-хвалебствено приетите продукти за PlayStation 3, появявали се през последните години. Сюжетът (страховита екшън драма в постапокалиптичен зомби свят) само на пръв поглед звучи клиширано и всъщност е сред основните достойнства на играта, наред със самия геймплей. „The Last Of Us“ изпъква с блестящ character development и несравнима атмосфера, с наситен адреналин и адекватно поднесени общочовешки теми (за оцеляването, доверието и изкуплението), които заслужено донесоха на геймърската компания Naughty Dog купища награди… и купища пари, разбира се.

Сега е ред на киното да приеме в натъпканото си със зрелища лоно въпросния survival horror. Споменатият по-горе Дръкман, творчески директор и сценарист на „The Last Of Us“, вече се е нагърбил с адаптирането на играта за големия екран.

„Преполовил съм работата, споделя той пред MCV, но задачата ми е наистина трудна, тъй като трябва в рамките на 2 часа да събера сюжет, иначе разпростиращ се в над 15 часа от самата игра…“

Дръкман допълва, че покрай проблема с времетраенето му се е наложило да си позволи волности при адаптацията, което ще доведе и до промени във филмовата версия на „The Last Of Us“.

За нас това не е особена изненада – нормално е да се наложат изменения, когато пренасяш дадено заглавие от една в друга медия, особено пък що се отнася до киното, където стандартите действително са силно ограничени астрономически. При всички положения обаче сме силно заинтригувани какво ще се получи накрая, още повече, че резултатът ще е дело на човека, най-явно отговорен за успеха на оригинала. Успокоява ни и фактът, че сред продуцентите на бъдещия филм е легендарният Сам Рейми (посредством Ghost House Pictures) и макар още да няма насрочена премиерна дата, вече се носят кастинг слухове: Мейси Уилямс, нашумяла през последните години с ролята си на Аря Старк в сериала „Игра на тронове“, е имала вече предварителни разговори за една от главните роли.

Е, ще ви държим в течение, както се казва.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

12 Comments

 1. Играта е прехвалена. „Неочакваният край“ щеше да изглежда по-малко нагласен, ако бяха успели да предадат по емоционално връзката чежду двамата главни герои, вместо да се набляга на пуцане на зомбита. Дано във филма се справят по-добре.

 2. Играта е всичко друго, но не и прехвалена. Пуцане на зомбита… dafaq. Силно се съмнявам да се „справят по-добре“, надеждите ми са, просто да не оплескат нещата. Макар, че освен Neil Druckmann по работата върху филма ще вземат участие Evan Wells и Christophe Balestra от Nahghty Dog, които да се „пречкат“ на Raimi.

  И пак прехвалена… c’mon признание за игра на годината от BAFTA и над 200 награди не са нещо случайно. 🙂

 3. Не са случайни, предвид днешното ниво на игрите, поне на AAA заглавията. Ако искаш добре написана история от подобен тип, пробвай Walking Dead на Telltale Games. Смятам, че там е написано по-добре, макар и играта да няма епичните измерения на Last of us, която има готин геймплей, зомбита и апокалипсис, но въпреки очевидните напъни, историята не се получаваше достатъчно силна и това прави края да изглежда изсилен. Добра игра е, просто не е толкова велика, колкото се опитват да я изкарат. Все пак има шанс това на филм да работи по-добре.

 4. А пък аз винаги съм се надявал и продължфавам да се надявам на качествени екранизации на тези две игри, защото и двете имат страхотни истории и невероятен потенциал.
  И ако се направят (ако изобщо се направят, защото за съжаление шанса е нула) качествени екранизации биха излезнали страхотни филми.
  За втория имаше иедея за високо бюджетен сериал и ако е успешен да направят игрален филм. Но всичко остана в историята…

  https://www.youtube.com/watch?v=ylyf9dfp2-c

  https://www.youtube.com/watch?v=EIxwD88nFGI&list=PL3DED3EF78F8B449C&index=23

 5. state of decay също не е лоша на мен The Last Of Us ми харесва много има хляб в нея!