Джеймс Макавой и Джесика Частейн

На повърхността „The Disappearance of Eleanor Rigby” на дебютанта Нед Бенсън изглежда като най-обикновена любовна драма, заслужаваща внимание единствено заради присъствието на Джеймс Макавой и Джесика Частейн, но в действителност става дума за един изключително любопитен и стойностен проект, който вече си спечели похвалите както на критиката, така и на публиката на няколко фестивала.

В първоначалния си вариант „The Disappearance of Eleanor Rigby” съществува като два отделни (но взаимно допълващи се) филма (показани в Торонто), носещи подзаглавия „Тя” и Той”, всеки от които разказва гледната точка на един от двамата протагонисти към сложните им взаимоотношения и последиците от един трагичен момент от живота им. В последствие, на фестивала в Кан бе показана една обща версия на двата филма, озаглавена „Те”, която в крайна сметка ще се завърти на редовен кино показ.

Сега имаме възможност да видим трейлъра на точно този „събирателен” филм, който – доколкото разбираме – дава добра представа за цялостния тон на филма и (особено в началото) за това как ще работи представянето на гледните точки на двамата герои, както и за чудесните изпълнения на Частейн и Макавой, но същевременно не разкрива причината, която заплашва да унищожи връзката между двамата. Нещо, което може само да ни радва.

Разбира се, концепцията за представяне на едно и също събитие от различни гледни точки не е нова и е използвана от десетки литературни и кино произведения (веднага ни идва на ум класиката „Рашомон” и един от най-любимите ни и забавни епизоди на „Досиетата Х” „Bad Blood”, написан не от кой да е, а от самия Винс Гилиган), но честно казано, не се сещаме някой да е опитвал нещо в такъв мащаб с цели три филма – два отделни, разказващи историята на всеки един от героите, и един общ, в който те се преплитат взаимно.

Определено това е проект, който очакваме с нетърпение и стискаме палци да видим на голям екран, не само заради любопитната форма и присъствието на Макавой и Частейн,  но и заради съдържанието. Добрите отзиви, които чуваме. също помагат.

Сценарист и режисьор на „The Disappearance of Eleanor Rigby” във всичките му версии е Нед Бенсън, а в ролите ще видим Джеймс Макавой, Джесика Частейн, Виола Дейвис, Уилям Хърт, Бил Хейдър, Киарън Хиндс, Изабел Юпер и др.

Премиерата на „The Disappearance of Eleanor Rigby” е 26 септември, а малко по-късно ще се появят и отделните версии „Тя” и „Той”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *