Ние не го харесваме особено, но миналогодишният „haunted house” хорър на Джеймс Уан „Заклинанието” („The Conjuring”) се превърна в истински културен и финансов феномен – той бе обявен както от критиката, така и от обикновените зрители, за един от най-страшните и добре направени филми на ужасите от последните няколко години, а в световен мащаб спечели над 300 млн. долара при бюджет от едва 20 млн.

При такъв успех, както можете да се досетите, машината за допълнително „цицане” на пари се включи мигновено и набързо бяха обявени едно класическо продължение (което се очаква следващата година) и един „spin-off”, озаглавен „Annabelle”, който се очаква този октомври и всъщност е обект на конкретната ни новина.

Във филма става дума за „ориджин” историята (отново част от файловете на изследователи на паранормални явления – двойката Едуард и Лорейн Уорън) на обладаната от демон зловеща кукла, която видяхме в началото (в по-голяма степен) и в края на „Заклинанието”. Вижте как започва всичко.

Тази кукла изглежда зловеща още преди да се напие с кръв, да я обладае демон или каквото там се случва. Разбира се, не изключваме момента, тя да е „лоша” още от самото начало, ама нали някой все трябва да я е произвел, едва ли се е пръкнала директно от утробата на някое дяволско изчадие. Иначе, като цяло смятаме, че няма изненади по отношение на трейлъра – изглежда точно така, както може да се очаква, и предполагаме, че и самият филм няма да прави изключение.

Начело на „Annabelle” е Джон Р. Леонети, чиято режисьорска филмография не е свръх обещаваща със заглавия като „Смъртоносна битка 2: Унищожението” и „Ефектът на пеперудата 2”, но за сметка на това работата му като оператор в „Заклинанието” и предишните няколко филма на Джеймс Уан „Insidious”, „Dead Silence” и „Death Sentence”, както и в класики като, „Маската”, „Detroit Rock City” и „Пираня 3D”, е заявка (подкрепена от това, което виждаме в трейлъра), че ако не друго, поне визуално филмът ще изглежда отлично.

плакат

плакат

Режисьор на „Annabelle” е Джон Р. Леонети („Смъртоносна битка 2: Унищожението”, „The Butterfly Effect 2”), а в ролите са Анабел Уолис, Уорд Хортън, Ерик Ладин, Брайън Хауи, Алфри Удард, Тони Амендола и др.

Премиерата е 3 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *