Pixels

През 2010 късометражното филмче на Патрик Жан „Pixels” (можете да го видите най-долу), в което добре познати 8-битови герои от старите игри нападат Ню Йорк, предизвика истински фурор в интернет и както доста често се случва при появата на интересни и оригинални късометражки, веднага се заговори за пълнометражна игрална версия. В повечето случаи подобни проекти никога не виждат бял свят, но четири години по-късно игралният филм е вече факт.

Pixels” разказва за извънземни, които попадат на стари видео игри, интерпретират ги като декларация за война и нападат Земята, използвайки игралните модули за всевъзможните си атаки. За да спаси света, президентът Уил Купър се обръща за помощ към Джулс Бренър – приятел от детството и шампион на видео игри от края на 80-те, които събира екип от най-добрите играчи, за да дадат отпор.

Звучи забавно, само дето по-голямата част от актьорския екип не ни вдъхва никакво доверие – в ролята на президента е Кевин Джеймс, а в тази на Джулс Бренър е Адам Сандлър, което е достатъчна атестация за типа комедия, която ни очаква. Разбира се, има ги и Питър Динклидж и Брайън Кокс, но се страхуваме, че те едва ли ще са способни да оправят нещата. Същото се отнася и за режисьора Крис Кълъмбъс, който не е правил наистина добър филм от едно 10 години (а дори и този период е с уговорки).

Но нека да изчакаме първите кадри – филмът ще бъде представен на Comic-Con следващата седмица и се очаква кратичък тийзър – и тогава ще коментираме, възможно е да грешим. Сега вижте първата официална снимка, представяща героите на Сандлър, Динклидж и на още двама от актьорите на филма – Мишел Монахан и Джош Гад, както и споменатото по-горе оригинално филмче на Патрик Жан.

Pixels

Още веднъж, режисьор на „Pixels” е Крис Кълъмбъс, а в ролите са Адам Сандлър, Мишел Монахан, Кевин Джеймс, Джош Гад, Питър Динклидж и Брайън Кокс.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Я си представете Саймън Пег и Уил Феръл да бяха се заели с това. Мечти, мечтии….

  2. Динклидж обаче разцепва! 🙂

    И не всичко опропастява Сандлър – „Punch-Drunk Love“ е смазващ!