Бенедикт Къмбърбач и Мартин Фрийман

Разпространяването на информация е на път да се превърне в нова величина за измерване на скоростта – обзалагаме се, че в момента, в който продуценти и автори са решили как ще действат с обичния на цял свят „Sherlock”, някои от медиите вече са били подготвили статиите си и са чакали само да сложат окончателните дати.

А те не са обнадеждаващи за феновете – специален епизод ще се очаква по Коледа (така наречения „christmas special”), но не сега, а през 2015 и след това работа по четвърти сезон, което… ще отнеме доста време. Това означава, че следващите заплетени случаи на ексцентричния Шерлок Холмс и верния му доктор Уотсън ще бъдат предложени на зрителското внимание най-рано през пролетта на 2016 година.

„ВВС има желание да даде на създателите на поредицата достатъчно време, така че те да се чувстват напълно щастливи от постигнатото в работата по епизодите”

Нали не е нужно да се дава друго пояснение? Да не забравяме, че все пак филмите са си с пълнометражна продължителност, което не е същото като да снимаш сериал в някоя друга ТВ мрежа. Освен това ВВС няма да тръгне да „сваля” от ефир „Sherlock” само защото е готова следващата „порция” в предопределеното време – просто НЯМА такова. Феновете ще чакат – и ще се надяват!

Още един фактор, с който неразривно е свързана работата по „Sherlock”, е графикът за снимки – ангажиментите на Бенедикт Къмбърбач, когото вече спрягат едва ли не за всеки втори филм в Холивуд, трябва да се напаснат с времето на Мартин Фрийман, който е не по-малко зает (все още се помотваме да го гледаме в тв-поредицата „Fargo”). Важното е, че каквото ще да правят Стивън Мофат, Марк Гатис и компания – следващ сезон ще има! И като знаем колко бързо лети времето, направо няма да се усетим кога – и ще е дошла 2016…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *