Ерол Флин е една от легендите в света на киното и за наша радост се задава един филм, който ще върне блясъка от миналото на големия екран. Основните „виновници” за „The Last of Robin Hood” са режисьорите му Ричард Глатцер и Уош Уестморланд и – най-вече – прекрасният Кевин Клайн, който ще влезе в ролята на Флин.

Какво се случва, след като прочутият актьор достига върха в своята кариера – той среща една 15-годишна „старлетка” (в ролята – Дакота Фанинг) и се впуска във връзка, която може да разруши живота му. Като майката на младото изкушение за Флин ще видим Сюзан Сарандън, която е изпълнена с амбиции и впоследствие пише книга с подробности около аферата на дъщеря си. Какво може да стори жаждата за слава – ето, вижте!

http://www.youtube.com/watch?v=2sjwX9Nu_PA

Премиерата на „The Last of Robin Hood” беше преди няколко месеца в Торонто, но чак сега ще се появи по щатските екрани. Отзивите не са много ласкави – според Variety филмът не отдава дължимото нито на Флин, нито на Клайн; THR го нарича „прекалено чистичък”, а Screen Daily твърди, че „усещането е за нещо прекалено познато и не успява да създаде така жадуваното драматично привличане”.

Доколкото можем да съдим от трейлъра, Кевин Клайн се радва на ролята си, а това до голяма степен е достатъчна гаранция, че няма да се разочароваме (много). Не, че сме чули нещо за разпространението на филма у нас – сигурно е, че такова няма да има, защото е вече твърде „стар” за фестивален показ. Жалко, защото колкото и да са малко почитателите на „класическия” Холивуд, те биха се изкефили страхотно да видят един стилно издържан филм в епоха, със стойностни актьорски превъплъщения.

Американската премиера на „The Last of Robin Hood” е 29 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *